Loading...
chimev88 avatar chimev88 11 Точки

[Programming Basics 2016]{Conditional Statements}Area of figures problem

Здравейте,

За задачата за намиране на лице на фигура се сблъсках с проблем, който не зная как да отстраня.

Това ми е кода --> http://pastebin.com/ejjQYy8X

В judge системата ми дава едва 50 точки... Разгледах кода с дебъгера и видях, че проблема е от втората променлива.

Не съм сигурен как точно да си подредя кода за да работи във всички случаи.

Тагове:
1
Programming Basics
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Опитваш се да приемеш input от 3 променливи още от началото. В половината случаи получаваш само 2 реда от input и 3тата променлива получава null като стойност тъй като не и е въведено нищо и съответно хвърля грешка при опит да я parse-не.  

2
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

ето и моето решение http://pastebin.com/335TJDgH. В judge системата за circle ми дава output 78.540 а на компа си ми дава 113.097 както си е в условието на задачата

2
Sanity avatar Sanity Trainer 194 Точки

Грешката ти е в случая с "square" защото използваш int. Там също е възможно да въведат нецяло число. Като промениш и тях на double би трябвало да минеш със 100 точки.
Колкото до нулевия тест, който гърми... Сбъркан е теста, ще уведомя колегите за тази грешка.Очакваният резултат е при въведен радиус със стойност 6, а input-ът е със стойност 5.

2
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

Благодаря Sanity ,поправих int на double и вече дава 100 точки. на примера е използвано цяло число и аз за това се подведох.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.