Задача "Concatenate Data"
Здравейте, колеги!
Имам въпрос относно задачата "Съединяване на текст с числа". Тъй като на конзолата не излиза подседка какво се иска да напишеш, реших да добавя в кода такива (first name, last name, age, town), но judge системата не ми одобрява промените :D
Ето кода, който написах:
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.Write("First name:");
var firstName = Console.ReadLine();
{
Console.Write("Last name:");
var lastName = Console.ReadLine();
{
Console.Write("Age:");
var age = int.Parse(Console.ReadLine());
{
Console.Write("Town:");
var town = Console.ReadLine();
{
Console.WriteLine("You are {0} {1}, a {2} - years old person from {3}.", firstName, lastName, age, town);
}
}
}
}
}
}
}
Грешно ли е като идея или judge е настроен да приеме само краткия вариант на кода, в който конзолата не ти казва какво се очаква да напишеш?
Благодаря!
В крайна сметка излиза, че място за творчество няма :)
П.П. Накак ми се стори глупаво да ти изкочи черен екран и да чака да въведеш текст, в крайна сметка, може да са чушки и домати, 5 кг от Павликени, което няма особена връзка със съобщението, което ще ти отпечати конзолата. :))
В условията на задачите е обяснено какво се иска като вход в, и какво се очаква като изход на конзолата. Да, в задачите за упражнения не е толкова добре обяснено. Разгледай условията на задачи от предишни изпити и ще разбереш какво имам в предвид. Там има по-подробни обяснения, които може да ти послужат като пример.
Така е и на работа. Няма място за творчество. Казано ти е искам програма, която да се държи така - и ти я правиш да се държи така :-) Не добавяш допълнителни текстове или полета за въвеждане на данни, различни от тези, които иска шефа :)
Добре, момчета! Убедихте ме!!! :)) Желанията на шефа са закон! :)
И все пак забелязвам че има грешка в условието а именно, изход:
“You are <firstName> <lastName>, a <age>-years old person from <town>”.
При така зададено условие системата ще даде грешка
очакваният от системата изход е
You are <firstName> <lastName>, a <age>-years old person from <town>.