[Homework] Java Basics - Introduction - Problem {9} - Generate a PDF file
Здравейте, моля някой да ми обясни просто казано защо нищо не се получава със задачата ми,къде бъркам ? Намерих iText, прикачих библиотеката, създавам нов class (нали в клас файл ? ). Реших да използвам решението на TR00PER92 тук , да го направя и после вече да си поиграя с неговите команди и други в нета. Пиша кода, но пдф файла извън папката седи на 0 байта, предполагам,че е заради фонта,защото на конзолата ми изписва: java.io.IOException: /home/developer/workspace/TIMES.ttf not found as file or resource. .Пробвах само с името на ttf файла, с път към него, преместил съм фонта от Уиндоуса при линукса, пробвах с път от Уиндоуса C:/Windows/Font... , но нищо. Винаги ми дава ексепшън. Ако пробвам да отворя пдф файла с програма ( GIMP Image Editor - предположих може да няма Adobe на линукс затова изтеглих първата онлайн програма,която ми намери за отваряне на пдф файлове).Предполагам правя някой елементарна грешка, но дали от преумора,дали от много псуване нямам никакви идеи какво да правя.
Ще съм Ви много благодарен колеги ако ми помогнете :)