Професионална програма
Loading...
kristian.georgiev avatar kristian.georgiev 15 Точки

Vehicle Park System 17 May 2015 DRY принцип.

Здравейте,

 

подготвям се за изпита в неделя и правя изпити от предишни инстанции. 

На изпита Vehicle Park System от 17 May 2015 ми направи впечатление,че голяма чат от кода(95% сигурно) на методите InsertCar(), InsertMotorbike() и InsertTruck() е еднаква.

При това положение съм сигурен,че повечето колеги,ще се сетят за SOLID принципите и по-точно Don`t Repeat Yourself (DRY).Аз примерно направих една енумерация с 3-те типа превозни средства и един метод InsertVehicle на мястото на останалите 3 ,който приема и енумерацията.Смятам,че така е доста по близо до КПК.

Проблема е,че тези методи са част от IVehiclePark интерфейса,за който в условието пише, че не можем да променяме.Даже и в задачата с юнит тестовете първото,което трябва да тестваме е един от тези 3 метода по избор.

Въпроса ми е: Ако хипотетично се случи нещо подобно на изпита в неделя, да занимавам ли квесторите с това, или задължително взимаме условието за чиста монета, защото няколко пъти в лекциите съм чувал да се казва , че щом така пише в условието, значи трябва да се спази. 

 

Успех на всички в неделя :)

Тагове:
1
C# OOP Advanced
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Здравейте!

Ще се включа към тази тема, че проблемът ми е свързан със задачата. След като я рефакторирах я пуснах в Judge - а, където ми дава 4 точки, но ми гърми на първия и втория zero тест. Интересното е, че не ми дава никаква разлика между expected output и моят output. Първият simple output го проверих ръчно и съвпада 1:1. Някой може ли да обясни защо така се получава, че ми дава грешен отговор а в същото време очакваният и моят изход са еднакви?

 

EDIT: Открих си грешката. Оказа се, че на едно място слагам един нов ред повече.

1
04/02/2016 23:46:48
ibakyrdjiev avatar ibakyrdjiev 172 Точки

Ползваш diffchecker нали ?

0
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Честно казано не ми се е налагало да го ползвам до сега.

0