Професионална програма
Loading...
vancho avatar vancho 430 Точки

Грешка в условието на задача 5 Wiggle Wiggle - от Programming Basics Exam - 12 July 2015

Грешка в условието на задача ми коства доста доста време. Първо не е дописано да край какво точно се изка (към снимката съм пояснил). Второ първият тест е грешно показан като пример (към снимката съм пояснил). Ако някой се сблъска с този проблем да е запознат.

http://dox.bg/files/dw?a=a50e380140

Problem 5 – Wiggle Wiggle

-1
Programming Basics
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Ти не се интересуваш от това дали битовете са различни а просто взимаш бита на тази позиция и го слагаш на другото число това, че са еднакви няма значение , така мисля аз . Иначе са си грешни примерите , даже в подготовката в която се решаваше тази задача го бяха споменали , не знам защо не е променено.

1
vancho avatar vancho 430 Точки

"Ти не се интересуваш от това дали битовете са различни а просто взимаш бита на тази позиция и го слагаш на другото число това, че са еднакви няма значение , така мисля аз ." - Ами не е така, и аз така го разбрах от написаното, ама се оказа, че е както го поправих на линка със скрийн шота по-горе! wink

-1
27/02/2016 19:28:38
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки

Решавах задачата преди време , но сега като си гледам решението в Judge е точно така . Трябва да сложиш стойността на бита на позицията на 1вото число на 2рото и обратно. Ако са еднакви то дефакто няма нужда от смяна ама трябва да правиш допълнителни проверки за това.

0
27/02/2016 20:50:47