Simple Calculations/Задача 5, Съединяване на текст и числа
По този начин, по който съм го написал, програмата ми се изпълнява както е зададено в задачата. Но явно не трябва да бъде написано по този начин въпреки, че и този начин явно е правилен(вие ще кажете дали е). Judge системата го отхвърля моя начин и ми дава 0 точки.
Как трябва да бъде написано, за да е правилно и за системата? А моят начин верен ли е?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace ConsoleApplication3
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("firstname");
var firstname = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("lastname");
var lastname = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("age");
var age = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("town");
var town = Console.ReadLine();
Console.Write("You are {0} {1}, a {2} years old person from {3}",
firstname, lastname, age, town);
}
}
}
Благодаря за отговора, но пак не ми го приема. Направих това, което си ми посочил като пропуски(тирето, точката и махнах командите, които си закоментирал). Но ако махна закоментираните команди, като пусна програмата не ме пита за нищо, имам предвид, че трябва да ме пита за "firstname" и след това да го напиша и така нататък. И най-отдолу да ми изпише " You are {0} {1}, a {2}-years old person from {3}."
Тази judge система се оказа много претенциозна. :Д
Направо ги въвеждаш, няма нужда да те пита - така ли се иска от условието на задачата, ако не се изка да ги изписваш, за това може да не минава през judga. Кода, който съм ти сложил в горния коментар дава 100 точки. Не може при теб да не дава 100.
Да вече ми даде 100 точки. Бях объркал линка на judge-a с този от предишната задача. ;Д
Благодаря за помоща отново.
Моля.
Аз когато ми изгърми задача в джъджа натискам детайли за да видя какво съм объркал, така виждам съпоставката на това което се иска с моя резултат. Дано да ти е полезно в бъдеще.