Най-задълбочената програма по софтуерно инженерство в България
Loading...
onefen avatar onefen 27 Точки

Homework: BaaS

Колеги имам проблем с изтриването на елемент от колекция в Kinvey.com

Става въпрос за държавите. Успях да го накарам да добавя държава по следния начин:

http://pastebin.com/sUhJCBbQ

Добавят се чрез input поле с текст и бутон, но ако напишете 2 пъти една и съща страна я добавя два пъти.

Но с изтриването не се получава. Опитвам по следния начин:

http://pastebin.com/rNiMiSDi

Някой може ли да ми каже къде бъркам.

0
JavaScript Applications
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Здравей колега, 

Query-то трябва да изглежда така: 

url: baseUrl + appId + '/' + country + '/' + '?query={"Name":"' + countryName + '"}';

0
onefen avatar onefen 27 Точки

Дава ми грешка - bad request

0
malkstor avatar malkstor 348 Точки

И на мен не ми е съвсем ясна цялата работа, но успях да го подкарам вчера, а заявката ми изглежда така:

DELETE /appdata/kid_WJDMgxMaCx/countries/?query={"Name":"Ukraine"} HTTP/1.1
Host: baas.kinvey.com
Authorization: Basic <userAuthToken>

където <userAuthToken> = btoa(username:password);

Името и паролата са на потребител от Users колекцията.

Важно е да не слагаш за Content-Type application/json, понеже връща грешка че не може да парсне json-а. Не трябва да има въобще ред за content-type. С това си чупих главата вчера и като го оправих - тръгна.

0
onefen avatar onefen 27 Точки

Тръгна най-накрая

 

0
tormi avatar tormi 7 Точки

това : "Важно е да не слагаш за Content-Type application/json, понеже връща грешка че не може да парсне json-а. Не трябва да има въобще ред за content-type. С това си чупих главата вчера и като го оправих - тръгна." се лъже, като му пуснеш за json едно просто : {_id: id}.

Ако ползваш функцията на Богомил /Requester.prototype.makeRequest/, така си спестяваш допълнително преправане, проверки и т.н. !

0
malkstor avatar malkstor 348 Точки

Точно нея ползвах, но за да не ми сетва хедъра в requester.js като json си го направих с един тернарен ако е delete request-а да не го слага. Начини има, ама времето изтече ;)

0
07/03/2016 00:23:37