LegendaryFarming(от изпита по java basic от 26.10.2015г)
Здравейте! Видях авторското решение на задачата Legendary Farming https://judge.softuni.bg/Contests/121/Java-Fundamentals-Retake-26-October-2015, та въпросът ми е защо, когато сортирам keyMaterials
keyMaterials.entrySet().stream()
.sorted((k1, k2) -> k2.getValue().compareTo(k1.getValue()))
.forEach(k -> System.out.println(k.getKey() + ": " + k.getValue()));
k1 и k2 ми ги потчертава с червено? разглеждах из stackoverflow и там така се записват елементите от...до ,къде може да е проблема?
на Properties -> JavaCompiler не ми дава да му задам повече от 1.7 :(
Имаш ли инсталиран jdk 8? Отвори терминал и провери javac --version. Ако не е 8 значи трябва да я инсталираш.
Здравей, ето ти един линк, на който е много добре обяснено как се инсталира Java 8 със всичкките и особености.
java version "1.8.0_72"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_72-b15)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 25.72-b15, mixed mode)
Това е версията, която ползвам...май проблема няма да е от версията, някъде другаде ще да е.
Благодаря все пак за помощта и отделеното време !
javac ти трябва, не java. Има разлика между jre и jdk
javac 1.8.0_72
и това го имам
мого се забих с това и вас занимавам ...
Сложи мишката върху червеното подчертаване и виж каква е грешката, после ни я напиши тук, може да не е от версията на Java.
k1 cannot be resolved to a variable.
Иска да му задам к1 и к2 като променливи,клас,константа, параметър или т.н. Заради това ми ги подчертава.
Да не ги ползваш извън Scope, в който са декларирани, я пусни и кода направо.
https://github.com/galet0/SoftUni-Java-Exams-_04_LegendaryFarming/blob/master/LegendaryFarming
Това е кода.
Грешката не е в задачата, а май нещо не ми разпознава сортирането при LinkedHashMap , защото сега и на една друга задача пак всичко ми светна. Дали не трябва да инсталирам наново jdk i jre ? Как мислите?
Под какво кодиш, Линукс или Уиндоус?
Линукс.
Вече рабрах какъв е бил проблема - версията на Еклипс. :( Ползвах Кеплер. Сега ще трябва да я сменя с Марс. Поне нея ми препоръчаха.
Благодаря ви за помощта! :)