Първи стъпки в Eclipse
Здравейте,
в момента превключвам от VS на Eclipse и имам няколко въпроса:
1. Как се създава solution (или еквивалентът му), в който започват да се пишат различни проекти?
2. Има ли нещо по-специфично при архивирането/разархивирането на домашни при предаване и проверка?
3.Има ли вградени бързи начини за дописване на код (напр. main метод, if-else, for loop) или трябва да изтегля plugin?
Благодаря предварително!
Поздрави :)
Отвори това видео: https://softuni.bg/trainings/resources/video/2902/video-12-yanuari-2015-nakov-java-basics-jan-2015
и отиди направо на 2:12:00 . От тук разбрах как се архивират, съответно как се качват домашните от Eclipse и как да оформим проектите, както при Visual Studio.
Поздрави.
Здравейте колеги!
Никъде в сайта на Софт Уни не намирам курс за programming basic with Java - на Eclipse IDE!
Моля Ви помогнете ми.
@anna.ilieva Добре де, нужно ли е да оспамиш няколко теми в рамките на няколко минути ? Отваряш нова тема и все някой ще ти отговори. Колкото до въпроса ти, SoftUni предлага educational лицензи за цялата гама на JetBrains след успешно записан Tech Module, съответно ползват тяхното IDE за Java. Лично аз също го предпочитам, дори го има като безплатна версия (IntellIJ Community) и върши страхотна работа. Ако толкова желаеш можеш да ползваш Eclipse по време на обучението, никой няма да те спре. Специфичен курс за Java s Eclipse няма, преди бяха на него, но в момента IntelliJ е по-харесвано. Не смятам, че IDE-то ще ти е най-големия проблем щом искаш да се занимаваш с програмиране.
Благодаря ти, Васил!