Loading...
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Документацията на тези методи прочете ли? Ако да, какво не ти стана ясно? Ако не си, хубаво е първо там да започнеш.

1
enevlogiev avatar enevlogiev 1168 Точки

Понякога документацията е малко тегава за новаци, особено MSDN.

6
D_Dimitrov92 avatar D_Dimitrov92 5 Точки

Като  използвам ParseExact при въвеждане на третия параметър(култура) CultureInfo не ми го отчита като параметър, веднага го подчертава  като грешка.А до колкото разбрах чрез ParseExact се определя формата на датата .

0
ralitsa_d avatar ralitsa_d 171 Точки

Трябва да добавиш глобализация, за да можеш да използваш метода DateTime:

using System;
using System.Globalization;

class Program
{
    static void Main(string[] args)
    {
        string input = Console.ReadLine();

DateTime date = DateTime.ParseExact(input, "ddMMyyyy", CultureInfo.InvariantCulture);
    }
}

5
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

ОК, тегаво е да четеш обясненията ако нямаш основите, но има и примери. Не е rocket science да копираш примера и да опиташ да го нагодиш към конкретната задача. Формат е ясно какво е, стринг също; само провайдъра представлява трудност, но точно той може да се вземе наготово. Има и немалко сайтове, в които обясненията са по-подробни и за начинаещи.

Колкото по-рано хората започват самостоятелно да ползват информацията, която е на един сърч в гугъл разстояние, толкова по-добре. Ако от начало се научат да подпитват колегите за неща, които могат сами да намерят лесно и винаги някой им сипва наготово, ще продължават да го правят и на работа, където да губят времето на някой по-опитен, който си има по-важни задачи.

Не е проблем, че новак не разбира съвсем как да ползва дадени методи (а вероятно не знае и какво е метод). В случая обаче не виждам усилие. "Абе намерих това и това, опитах по тоя и тоя начин и нещо не ми се получава; ето какво пробвах, кажете ми къде бъркам и как всъщност се ползват тия методи, че не вдявам какво пише в MSDN" - ето това е доста по-добър въпрос, отколкото "я някой да ми обясни тия 5 метода".

2
papi80 avatar papi80 4 Точки

Третия параметър CultureInfo в конкретната задача не ти е нужен. Можеш да го заместиш с null. Трябва задължително да използваш и ToString(); за да преформатираш датата така, че да добие вида който се иска в условието.

1
ZdravBK avatar ZdravBK 0 Точки

Да добавя, че с въвеждане на null на мястото на CultureInfo.InvariantCulture също се получава и без добавяне на метода

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.