Относно програмата.
Здравейте,
Извинявам се за въпроса, потърсих първо в форума, изгледах видеото за новата програма, но все още има някои въпросителни.
А въпросителната е една конкретна - ще може ли хората, които сега влизат в СофтУни (да речем приемния на 24-ти април) да се запишем директно за Professional Module ? Или Orientation Module е задължителен? Като се има предвид, че студента, който не иска да губи време, а директно да се запише за Джава или C# си е взел изпита солидно. (оценка над 5.00)
Извинете ако някъде има разяснение, което не съм видял.
Поздрави, Борис! :)
Тенк Ю!
Здравейте, ще си позволя да разширя малко въпроса. За мен е важно каквото и да продължа да отделям не повече от 2 часа на ден (максимума ми в близко бъдеще) и затова исках да запиша Orientation Module. Да кажем, че на изпита от Basics съм изкарал оценка над 5.00 - > реалисично ли е да смогвам на натоварването на Orientation Module, като целта ми е накрая да изкарам над 5.00.
Разбирам, че отговорът зависи от доста фактори, но останах с впечатлението, че натоварването в Orientation Module няма да бъде много повече от това в Basics?
И аз разбрах, че при Orientation модула ще е сравнително по-леко натоварването, с екипен проект вместо изпит накрая на всеки един от четирите курса. Идеята е човек да реши какво му допада, а не да се изгърби да решава задачи (не че това е лошо)...
Иначе аз мисля да го пропусна, вече съм решил по кое направление да поема.
Ще бъде 2 пъти седмично. Като темпо и сложност трудно е да се каже според мен, тъй като до сега не е имало такъв модул. А и то малко си зависи от човека, на всеки му е различно трудно. Когато излезе някаква програма или стане ясно какво ще включват курсовете в ориентационния модул можеш да си прецениш дали 2 часа на ден ще ти стигат. И още нещо важно за времето е какви проекти ще трябва да се правят.