Професионална програма
Loading...
samnaliev avatar samnaliev 15 Точки

C# Basics - Cinema- къде бъркам

Защо ми връща нула като краен резултат когато умножавам по "price"?

 

 

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace cinema
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            var type = Console.ReadLine().ToLower();
            var r = int.Parse(Console.ReadLine());
            var c = int.Parse(Console.ReadLine());
            var price = 0.0;

            if (type == "Premiere")
            {
                price = 12.00;
            }

            else if (type == "Normal")
            {
                price = 7.50;
            }

            else if (type == "Discount")
            {
                price = 5.00;
            }
          
            Console.WriteLine("{0:f2} leva",price * r * c );

        }
    }
}

 

Тагове:
0
Programming Basics 13/03/2016 16:17:21
samnaliev:
Намерих решение. Иписвал съм грешно аргументите :) Бързах и съм бил глупав :)
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Имаш toLower и после варианти, започващи с главна буква

2
13/03/2016 16:13:44
samnaliev avatar samnaliev 15 Точки

Не е това.

-4
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

При мен на джъджа като сменя само главните букви на малки и ми дава 100 точки. Да не би друг проект да ти е активен в солюшъна?

1
samnaliev avatar samnaliev 15 Точки

Не, отворих  даже чисто нов и го пейстнах. Номера е че като пусна програмата във Visual Studio и получавам 0 от умноженито, пък джъджа казва, че е вярно на 100 :)

0
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Да не би да не влизаш в нито един от случаите с if, защото тогава стойността на price си остава както си задал от началото 0.0?

0
samnaliev avatar samnaliev 15 Точки

Това което виждаш съм написал (само смених големите букви с малки, както ме посъветва), сравнявах и с подобни задачи дори. Довечера ще питам някой директно :) Мерси за съпорта.

0
13/03/2016 16:46:03
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Пусни дебъгер и виж какво става все пак.

0
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

Имах в предвид какъв ти е input-а, тоест какви числа вкарваш в конзолата и какъв стринг, че да ти излиза 0?

0
samnaliev avatar samnaliev 15 Точки

10 и 12. мислех да не е от форматирането {0:f2} обаче и само с {0} пак е същата работа

0
13/03/2016 16:56:24
petar.dimitrov.86 avatar petar.dimitrov.86 450 Точки

А на първия ред като стринг какво пишеш, или без значение дали normal, premiere или discount все 0 ти дава?

0
samnaliev avatar samnaliev 15 Точки

Да. Обаче джъджа дава сто точки :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.