Изпит Java Fundamentals
Здравейте, до вчера пишеше че изпитът ни е на 17.04.2016, но после в лекцията споменаха че в разписанието пише че е на 23.04.2016. Днес гледам че датата е променена на 23.04.2016, а вчера точно за това възкликнаха, защото 23.04.2016 е събота. Ако може да обясните, защото вече имаме резервиран хотел и да знаем промените.
Благодаря, предварително.
Как ще го направят от 16 до 22ч?!?!?! Първо не е удобно за пътуващите и второ на изпит по това време?
това не е проблем от 16-22 винаги я е имала тази опция. Но проблема е че е събота. Хубаво са решили така за тези лекции, но ако го върнат на 17 и направят една идея по лесен изпит според мен е най добре.
Ами аз го гледам от файла, с разписанието, който е на страницата на курса. Може да е сгрешено, а може и просто да е съобразено с другия график и така да се е получило.
Най-добре звънкайте в СофтУни, за такива по-важни въпроси.
Аз също имам резервиран хотел. Такива промени е редно да се съобщават своевременно, а не да се прекарват тихомълком. Понякога имам чувството, че за хората, които сме онлайн напълно забравят. Например лекцията от вчера все още не е качена. Има само Видео(Камера). И между другото сега с този час от 16 до 22 означава, че нощувките в хотел почти сигурно стават 2.
На първа лекция на курса е казано кога ще е изпитът, колко по-рано искате да се каже?
Не е казано на първа лекция, а много по-рано. На първа лекция са направени промените. Ако до сега нямаше информация и нямахме резервирани хотели според тази информация нямаше да има сърдити. Айде да не казваме на черното бяло :)
И между другото, тази първа лекция ние кога ще я видим? Или на нас от камера ни е достатъчно?
Утре ще я видите лекцията. Така заядлива поставен въпросът ти, мога да ти отговаря, че за уводна лекция и камера е достатъчна. Видео ще има, просто е на опашката за качване. Разбирам, че някакви планове са ти се объркали, но това не е повод да се заяждаш. Имай предвид, че щом искаш разбиране от нас, трябва да проявиш и разбиране към нас.
Променихме датата, защото курсът беше прекалено тежък за нов прием в стария му вариант. Направихме го по-дълъг с цел да ви е по-лесно на вас. Имай предвид, че много лесно можем всичките неща, които се преподават в курса да ви ги кажем в ДВЕ лекции и после да ви дадем изпит върху тях. Всичките ни усилия са в полза на това образованието да е по-качествено.
За да бъде адекватен курса за нов прием, две лекции са разбити на още две, което вдига курсът с още една седмица. Тъй като това е непредвидено обстоятелство и за нашия план (да, факт, и ние първо бяхме се настроили за 17ти), курсът няма как да бъде в Неделя, тъй като Неделята е заета, както и сутринта на Съботата също е заета. Слотът, който можем да отделим е от 16 до 22, който е валиден слот, 50% от изпитите в СофтУни са били от 16 до 22, това не е нещо ново.
Понякога се случва да правим промени пост-фактум, така е, гледаме да го избягваме. Затова този път промените бяха ПРЕДИ да започне курса. Курсът в естеството си започна на ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ март (на 7 беше лекция за въвеждан в обучителната концепция на СофтУни 3.0) - всичката информация, която трябва да получите относно графика на курса я получавате тогава. Как и по какъв начин сте получили информация за изпита преди това не знам, но това не е официален начин да получите такава информация. Със същия успех може да кажете, че сме сменили домашните и не са като на предния курс, а вие преди 6 месеца сте получили информация от предния курс какви ще са домашните и сте ги решили тогава, и сега ви бъркаме плановете, защото ви караме да решавате нови домашни, пък вие това време сте си го отделили примерно да учите нещо друго.
Нямаше нищо заядливо в думите ми. Просто изказах истината без да увъртам. В думите ми няма нищо убидно, нито нападателно. Ако смяташ, че изказването на истината е заяждане, то тогава няма защо да продължаваме разговора. Факт е, че бяхме подведени, факт е, че лекцията я няма качена.
Не на празно съм избрал да уча тук защото съм преценил, че плюсовете са повече от минусите, но когато нещо куца е редно да си го кажем, не с цел да се заяждаме, а за да вървят нещата гладко и за двете страни. Все пак ако ние нищо не кажем и вие няма от къде да разберете кога грешите. Аз лично спирам дискусията до тук. Мисля, че няма какво повече да кажа.
Визирах последното ти изречение. Извини ме, ако и аз съм overreact-нал.
Напълно подкрепям идеята да има активен фийдбек. Не съм съгласен с това да е подкрепен с вменяване на вина (поне на мен така ми се стори, че ни беше вменена вина, че трябва заради нас да наемете втора нощувка в хотел). Това не решава масов проблем, а конкретно вашият. Ангажирайки хората с вашия проблем, може би ги карате да бъдат съпричастни, но го смятам за по-малко правилният вариант.*
Дискусията наистина няма нужда да се изражда.
Нашият финален вариант за изпита е 23ти. И наистина смятам, че е по-добре за вас материалът да е предаден по-качествено, от това да е сдъвкан и просто изпитът да е изкуствено улеснен, заради неправилно преподаден материал. (Аналогия: Вместо две лекция за умножение и деления, една в която ги има и двете, но не е останало много време за делението, затова на изпита ще махнем делението. Не е ли по-добре вместо изкуствено да си пишем оценки - да намерим начин да ви преподадем делението?)
* Не съм сигурен до колко можем да помогнем за конкретния проблем, който изпитвате и заради, който недоволствате, но може да пробвате да говорите с фронт-офиса относно вашите опасения и дали не можем да предложим лично решение. Друг вариант за който се сещам е да попитате тук във форума дали не може да останете при някого за съботната вечер. Почти убеден съм, че ще се отзове някой. Друга причина, заради която хората избират СофтУни е и страхотно топлото community, което се изгражда.
Поздрави,
Иван
Съгласен съм, че проблема с нощувките си е само на част от хората, които сме онлайн. Никой не ни е обещавал ранен час за изпит. Написах го, просто, за да собърна внимание на останалите, ако има някой, който не се е усетил.
Съгласен съм и че удължаването на самия курс е за добро.
Останалите "оплаквания" мисля, че ги разнищихме :)
Благодаря за предложението да се обърна към фронт офиса, но лично при мен проблема не са самите нощувки, а липсата ми от работа, но това си е само мой проблем.
Не искам да се намесвам във дискусията, нито да вземам страна. Само искам да вметна, че видеата почти веднага биват качвани в YouTube канала на SoftUni и могат да се гледат оттам.