Професионална програма
Loading...
achobanov avatar achobanov -4 Точки

[Homework] Java Streams - Problem 5. Save an ArrayList of doubles

Не мога да разбера какво точно трябва да се направи. За какво ни е нужен 'ObjectInputStream' ако идеята е да дефинираме лист и да го запишем в файл. Ако не е това идеята от къде трябва да вземем този лист?

Малко 'feedback':

Като цяло. струва ми се, че задачките от това домашно трябва да имат малко насоки и съвети, тъй като е напълно нова територия в която. поне аз, трудно се ориентирам. В документациите на Oracle има толкова много и суха информация, че лично моята глава бръмва. Опитвам се да търся разни примерчета от 'TutorialsPoint' и т.н, но като цяло трудно ориентирам - За задачата с копирането на снимка трябваше да потърся друго решение тук във форума за да разгледам кода и да разбера какво се има предвид, което не смятам за много правилно.

Тагове:
0
Java Advanced 23/03/2016 14:02:35
valcho62 avatar valcho62 178 Точки

ObjectInputStream си работи както всички други streem-ове. Само,че вместо текст, binary ,това което записваш е обект и той си знае под каква форма да го запише на файла. Особенното е че когато четеш после от този файл, трябва да търсиш точно този обект.

0
baxlash avatar baxlash 31 Точки

ObjectInputStream съответно ObjectOutpuStream са си бинарни потоци, кoито обаче работят само със обекти.

Като цяло разликата между бинарните и символните потоци е, че едните четат/пишат байтове от информация, а другите четата/пишат символи. Когато се работи с текст и текстови файлове (.txt и други с неформатиран текст) е по-удачно да се използват символните потоци, а когато се работи с друг тип файлове (картинки, музика, филми и т.н.) или със друг тип данни (примерно обекти, който трябва да бъдат записани/прочетени във/от файл) се използват бинарните потоци.

Разбира си при обработката на чист текст могат да се използват и бинарни потоци, но тогава не може да се гарантира на 100%, че входните и изходните данни ще са 100% идентични.

0