Професионална програма
Loading...
achobanov avatar achobanov -4 Точки

Проблеми с Github и IntelliJ IDEA

Здравейте колеги!

Ръчкам Github в момента и нещо не се справям. Направил съм си repository, направих си и локално копие с 'git clone <url>', после копирах един IntelliJ проект в локалната директория, комитнах си я и после пушнах към репото в Гит. Нещата си работят перфектно. После направих бранч с идеята сега малко да променя сорс кода. И бранча си работи и всичко е супер, освен IntelliJ, който по някаква причина никакъв го няма - code completiion не работи, не ще да рънва и не ми дава да направя апликейшъни за отделните ми класове. Какъв ще да му е проблема? 

Тагове:
0
Teamwork and Personal Skills
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

Здравей,

Можеш директно от IntelliJ да си правиш промените. Само трябва да си го настроиш и вържеш към акаунта. Аз работя така и нямам проблеми.

Първо отваряш Settings / ctrl + alt + S /. След това намираш Version Control , от там GitHub .... --- > или просто в търсачката напиши едно Git. Въвеждаш си имейла и паролата за GitHub и даваш Ок.

След което си отваряш проекта, и от падащото контекстно меню VCS /третото от дясно на ляво, след help  и windows / избираш Enable Version Control Integration .... С останалото мисля, че ще се справиш и сам 

Успех

0
achobanov avatar achobanov -4 Точки

Благодаря, ще пробвам през идеята, но като цяло иска ми се да привикна на интерфейса на Git за да съм cross-platform :P. Тоест като седна да пиша нещо друго да не завися от IDE. Така, че приветствам някой да ми каже ако правя нещо грешно. Поздрав.

0
Ivanov.Ivan avatar Ivanov.Ivan Trainer 558 Точки

По принцип аз си правя нещата както ти описах и съм тествал да качвам през средата или си отварям папката и пушвам през Баша. И в двата варианта си работи перфектно и Intelli - то не се шашка. За това ти написах да си активираш Version Control -а, може заради това да се базика.

0
achobanov avatar achobanov -4 Точки

Ще го пробвам като стигна до компютър, благодаря.

0
baxlash avatar baxlash 31 Точки

Аз процедирам по следния начин:

Направил съм си едно repository в GitHub и съм го кръстил Java Fundamentals. Синхронизирал съм с една локална директория. В IntelliJ, когато си правя нов проект, му казвам да го направи в подиректория на локалното repository. По този начин като синхронизираш, repository-то автоматични всички нови проекти биват качни в GitHub.

0