Проблеми с Github и IntelliJ IDEA
Здравейте колеги!
Ръчкам Github в момента и нещо не се справям. Направил съм си repository, направих си и локално копие с 'git clone <url>', после копирах един IntelliJ проект в локалната директория, комитнах си я и после пушнах към репото в Гит. Нещата си работят перфектно. После направих бранч с идеята сега малко да променя сорс кода. И бранча си работи и всичко е супер, освен IntelliJ, който по някаква причина никакъв го няма - code completiion не работи, не ще да рънва и не ми дава да направя апликейшъни за отделните ми класове. Какъв ще да му е проблема?
Благодаря, ще пробвам през идеята, но като цяло иска ми се да привикна на интерфейса на Git за да съм cross-platform :P. Тоест като седна да пиша нещо друго да не завися от IDE. Така, че приветствам някой да ми каже ако правя нещо грешно. Поздрав.
По принцип аз си правя нещата както ти описах и съм тествал да качвам през средата или си отварям папката и пушвам през Баша. И в двата варианта си работи перфектно и Intelli - то не се шашка. За това ти написах да си активираш Version Control -а, може заради това да се базика.
Ще го пробвам като стигна до компютър, благодаря.
Аз процедирам по следния начин:
Направил съм си едно repository в GitHub и съм го кръстил Java Fundamentals. Синхронизирал съм с една локална директория. В IntelliJ, когато си правя нов проект, му казвам да го направи в подиректория на локалното repository. По този начин като синхронизираш, repository-то автоматични всички нови проекти биват качни в GitHub.