Професионална програма
Loading...
AnthonyTonev avatar AnthonyTonev 0 Точки

Защо казват, че Cloud Computing ще убие работата на програмистите?

Преди 3 месеца започнах да се интересувам от програмиране и колкото повече се ровех толкова повече се запалвах докато в един момент не изгорях... Попаднах на някакви дискусии за Cloud adaptation, в които се обсъждаше как това щяло да премахне изцяло нуждата от програмисти (или поне от голямата нужда от програмисти). До колкото разбирам - в бъдеще ще бъде доста облачно и няма да има смисъл да ставам програмист, защото докато се науча, аз вече няма да съм полезен. Моля някой да разсее тези облаци и да ми покаже, че въпреки Cloud Computing ще има лъч светлина за IT специалистите.

0
Общи приказки
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6847 Точки

Въпросът ти е "Чух, че желязото ще измести дървото, и няма да има смисъл от секачи на дърво, моля някой да разсее тези неопровержими доказателства". Не може за всяко твое съмнение дали искаш или не искаш да бъдеш програмист, някой да идва и да те връща към живота. А и като цяло не виждам никакви доводи в полза на това, че няма да има нужда от програмисти, за да се налага някой да дава доводи, че ще има нужда от такива. Може би е хубаво въобще да се запознаеш какво е Cloud computing

Облачните услуги далеч не са стигнали и 5% от това, което предоставят конкретните услуги, които се искат от някой клиент. И другото е - този облак не му ли трябва хардуер и софтуер, за да работи? И ако да - не трябва ли някой да го изкоди софтуера (програмист?) ?

P.S.: Има смисъл да "станеш" това, което ти харесва. Ако ще робуваш на икономиката, то помисли дали можеш да се адаптираш толкова бързо, колкото един пазар може да се промени.

11
copyist avatar copyist 2 Точки

Впечатляващо добър отговор.

0