[Exam Problems] C# Basics -Fruit Shop - Complex Conditional Statements - въпрос по решението ми
[Exam Problems] C# Basics -Моля за малко помощ, имам проблем с една от задачите Fruit Shop в раздела Complex Conditional Statements.
Ето решението ми http://pastebin.com/JP6xHV2K . Чупи се в judge-а при случаите когато следва да се изпише "error" / не го принтира/.
При
int result = 0;
result = quantity * 4.20;/или др. процентно число/ изписва
Error CS0266 Cannot implicitly convert type 'double' to 'int'.
Дори с result == quantity * 4.20; нестава
Error CS0201 Only assignment, call, increment, decrement, and new object expressions can be used as a statement
Съжалявам, не погледнах до край условието, result трябва да ти е double, а не int, т.е. double result = 0.0;
Аз го бях писал с var / нали сме basic/, но и с него нестава.
Написа ли в края точка 0, т.е. double result = 0.0
var result = 0.0;
сега го написах така, но
if (result > 0)
{
Console.WriteLine(result);
}
else if (result = 0)
{ Console.WriteLine("error"); }
Error CS0029 Cannot implicitly convert type 'double' to 'bool'
else if (result = 0) трябва да ти е else if (result == 0) с два знака за равно и като гледам в задачата се иска резултата да е с две цифри след десетичната запетая, така че ще трябва да ползваш плейсхолдър Console.WriteLine("{0:f2}", result);
сега стана благодаря!
88 / 100 е в judge времево трябва да го опримизирам само решението.
Ако ти показва часовничето, значи проблема е в джъджа, пробвай просто пак да го събмитнеш докато спре да показва часовниците
Прав си, оправи се. Форума се оказа много полезен, благодаря за помоща
и по твоя начин си е вярно, само трябва да смениш " else if " на " if " ето тук: else if (date == "saturday" || date == "sunday") -> if (date == "saturday" || date == "sunday") . От тук те чупи. но с result e по добре съкратяваш малко кода, може и със swich - case да се опиташ да я направиш, много лесно се работи с него.
Здравей,
Оправих и моя код по начина, по който показа. А дали ще може да обясниш на какво се дължи това, защото не разбирам как една проста промята от else if в if оправя кода да работи. Благодаря