Предложение към СофтУни за провеждане на Advanced Java Web Development
Колеги,
Първо искам да изкажа благодарността за организирането и провеждането на този курс както на СофтУни, така и на Мусала Софт в лицето на лектора.
Предоставената информация и разискани теми бяха един много стабилен фунадамент за хора, които нямата никакъв опит с web програмирането.
Имаше на последната лекция няколко гласа за организиране и на следваш курс.
Според мен курса може и да е с по-кратка продължителност, но с подбрано съдържание за реализиране на реален работещ проект.
Пускам темата официално както към СофтУни, така и към всички заинтересовани да изучат по дълбоко web програмирането с Java.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Понеже аз предлагам темата имам следните идеи какво да се влючи в бъдещия курс:
Да се разработи един "средно" сложен проект и да се проиграят пак всички стъпки от "scratch" до "deploy"-мент и реално работещо приложение.
Като акценти аз виждам следните пунктове :
- комуникация на нашия app с други модули, приложения (e-mail известия, unit-тестинг ...);
- начини за изграждане и архитектура на приложението и по конкретно на всеки един слой от MVC;
- Използавне на вградени допълнителни възможности на Spring framework;
Лециите, които според мен по-скоро ще са нещо като семинари да се дискутират и решават възможните подходи и примерни решения.
----------------------------------------------------
п.с. Ако има някои какво да сподели няка да пише като коментар за други акценти, които ще са интересни да бъдат включени в евентуално подготвен следващ курс.