Професионална програма
Loading...
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Привет,

 

Аз имам регистрация в http://www.freelancer.com , но до сега не съм взимал проект, тъй като нямам много опит. Това е единствения сайт, който знам за freelance и както всеки си сайт си има положителни и отрицателни страни. Хубавото, е че наистина можеш да си докарваш доходи от това, а негативното според мен, е че за да излизаш по напред в наддаванията трябва да платиш на сайта няколко долара за да положиш "изпити" (като напримерно английски, HTML и всякакви други), а също че и конкуренцията е огромна и не се знае колко ниско трябва да bid-неш даден проект за да те наемат.

 

Друго, което мисля, е че PHP e най-доброто за freelancer, както и наблюдавам, че ще е плюс ако знаеш JavaScript/jQuery, CSS, WorldPress и Joomla.

 

Това е от мен smile

5
Masovski avatar Masovski 211 Точки

Искам само да коментирам частта с платените изпити във freelancer.com. Да, това е така, но не са задължителни тези изпити, за да докажеш умения. Например, ако портфолиото ти е добро, няма никакво значение какви изпити си взел.

Но наистина, ако нямаш портфолио, ако тепърва започваш да правиш нещо и искаш все пак да докажеш, че имаш познанието и някакъв опит - трябва да се заплати тая такса. Един път за единия, втори път за друг и те станаха доста над 5 долара. А решиш ли да повториш изпита, трябва да заплатиш отново и така всеки път преди да започнеш някакъв изпит, се плаща.

 

Според мен Elance.com и oDesk.com са много по-отворени към новите фрийленсъри. Имаш безплатни изпити и зависи от теб дали ще ги вземеш. Ако не го вземеш обаче, ще трябва да го правиш пак след около месец. И все пак, най-добре е да се използват всички платформи. А веднъж като натрупаш проекти в портфолиото си - става по-лесно и никой не се интересува дали си взел изпитите от самата платформа. Надявам се да съм бил полезен.

2