Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
При мен се получава директно правилният път:
body/div[1] e първият div на body и съдържа cookie-bar - а в долната част на екрана. Не би трябвало да се съдържа в пътя към бутона за вход.
Ами деиснталирах firefox и инсталирах отново...Проблема си остана :) Нямам идея защо се получава така при мен, конкретно като ползвам Firefox. Сигурна съм, че правя нещата правилно, защото хем вървях по лекцията,намерих и tutoriali...правя всичко както е описано, но пътищата ми с firebug /xpath си остават грешни.
Инсталирах си Xpath helper за хром и там вече получавам правилни пътища.
Иначе е възможно нещо по инсталацията на компютъра ми да е не както трябва, защото имах проблем с java, intelij,xpath ...сега и wamp не ще да тръгне :)))
С Хром също е решение, а пък във Firefox може би Firebug не е наред. Но няма време за всичко :)
И аз имам същият проблем. Направо ползвам CSS щото няма време за troubleshooting. :)
Да, и това е вариант...Xpath helper за хром при мен е работещо решение, css селектори използвам дотолкова доколкото имам id или някакъв клас от елементи за манипулиране....Общо взето ситуации разни и разнообразни...
В най-добрия случай навсякъде да имаш id и си ги ползвай него, защото е уникално...CSS...внимавай, защото можеш да го имаш на няколко места, а не е уникален! :)