Java double VS C# double problem
Имам проблем с резултата на една елементарна задачка, ама съм нов в JAVA. на C# ми излиза отговора, а на JAVA не.
искания output е: 3302.08333333333 (с C# го вадя, а на JAVA ми е малко по-различен дабъла - 3302.0833333333335). Пробвах с BigDecimal (счупих се докато до направя синтаксиса, и от това не е).
Явно има разлика в закръглянията при double в C# и double в JAVA. Не мога да мина през judje-a с JAVA.
Да това ми е ясно за стойностите на double и decimal. Но тогава как е направено в judje-а да paste-неш решение на JAVA, като трябва да нагаждам всеки отговор (решавам задачи, които съм ги решавал на C#, но искам да се науча на JAVA, за това си играя...)?
Пак казвам, с тази задача няма да стане. Ако получаваш отговори близки до очакваните (т.е. в рамките на точността на double всичко съвпада) значи си решил задачата. Има вариант и в джъжа да се смени настройката за checker, да се сложи на precision май беше вместо trim и да се гледат само първите цифри. Има достатъчно задачи за упражнение, не малко от тях са писани специално за джава; решавай тях, няма смисъл да се мъчиш да нагаждаш някакви аутпути за задача, очевидно писана за C#.
Благодаря ти.