Професионална програма
Loading...
zapetaja avatar zapetaja 8 Точки

звук на видео материалите от курс Digital Marketing and SEO

Здравейте!

Възможно ли е да подобрите звука при видеата? Много тихо се чува при максимално увеличение.Много лошо качество, а въпросите, които задават участниците изобщо не се чуват.

5
Digital Marketing & SEO
RuslanaBoeva avatar RuslanaBoeva 0 Точки

Странно колко неефективни и откровено аматьорски предложения и решения се предлагат. Но това е простимо за "студентите" в СофтУни. Никой от тях не е длъжен да разбира от аудио или видеообработка и запис. 

Обаче. За училище, което се нарича университет и което се опитва да се наложи като едва ли не образователна институция е недопустимо да се подхожда толкова немарливо към записа на материалите. Все пак има хора, които са си платили за дистанционни курсове и разчитат само и единствено на видеоматериалите.

Често бавите качването на видеата обидно много. Но тук говорим за звука. Звукът е пълна трагедия. Докато продължавате да записвате аудиострийма с вградения микрофон на камерата, който да улавя звука от колоните в залата или да разчитате на вградения микрофон на лаптопа, нещата ще си останат трагични. Невъзможно ми е да повярвам, че именно хора, създаващи и управляващи училище с техническа насоченост ще допуснат това да продължава. Всичко, което ви трябва са микрофони-брошки за лекторите, за да могат свободно да се движат из залата, без притеснения и просто да записвате звука директно от микрофона. Става дума за електрическия сигнал от микрофона, скъпи техници, а не за излезлия и вече премодулиран звук от колоните. Защо изобщо се мъчите да подобрявате звука на невъзможни записи, вместо да инвестирате в нормална техника за аудиозапис. Средствата не са космически, мога да ви цитирам цени, ако се наложи.

Пиша това с доста гняв, както и се усеща, но е 100% конструктивно. Изкарах един курс и то дистанционно, в СофтУни преди 2 години и беше страшна мъка, а сега и съпругата ми, от чиито профил пиша това, страда от същото. 2 години са предостатъчно време да пораснете.

Нямам против лично лекторите, тяхната компетентност по преподаваната материя. Но разваляте всичко хубаво с елементарни грешки и пропуски.

 

Поздрави и искрени пожелания скоро да разбера, че всичко това е останало в миналото.

Борис Боев

0
RadioDr avatar RadioDr 7 Точки

Мисля, че след последния качен запис съм на път да приключа с надеждата да следя курса. Предложенията за подобряване на записа дори с "подръчни средства" срещат  "само първите 10 минути на видеото имат проблеми със звука. Дори много добре се чуват и въпросите."  Пожелавам искрено на техническия екип изработил последното видео да седне и да си го изслуша. И да си представи, че става дума за неща, които не знае, а иска да научи.

0