[стипендианти] Tech Module - май 2016
Здравейте колеги, получихте ли така чакания имейл за одобрение за стипендия за Tech Module-a? (:
Здравейте колеги, получихте ли така чакания имейл за одобрение за стипендия за Tech Module-a? (:
Надявам се някой от екипа на Софтуни да прочете поста ми.
Лично аз поведох след мен двама млади хора, които в момента са приети и ще почват Teck module. На единия от тях бях неофициален ментор, по мое желание, но и ролята ми беше минимална, тъй като се справяше сам. Подготвя се изключително отговорно и двата изпита изкара с:
Отделно от това имаше класиране на решени задачи за подготовка на изпитите и беше на второ място.
Отделено беше достатъчно време и положено голямо старание, труд и постоянство.
Пуснахте му мейл да се яви за стипендиант, който той очакваше с нетърпение.
Написа си първите в живота CV и CL и ги изпрати.
Повикахте го на интервю(първото, на което някога се е явявал, все още е ученик). Уверил е, че иска единствено програмиране да учи и няма да работи или учи успоредно с образованието си в СофтУни и е готов да има пълна отдаденост.
Имаше огромна надежда, че е положил достатъчно усилия и се надяваше да бъде ментор или асистент. Получи вчера отказ да бъде стипендиант. Сигурно има конкретни причини това да се случи, въпреки, че е положил целия този труд, време и е постигнал максимални резултати.
НО
Препоръката ми е- не режете крилата на младите хора, нали те са основния таргет на образованието ви. Нямат опит в явяването на интервюта и за много от тях това е първото такова начинание. В замяна на многото часове прекарани в подготовка, намерете 1-2 минути за телефонен разговор и тактично им обяснете, защо въпреки перфектното им представяне не са избрани за ментор или асистент... Сигурно има конкретна причина- прекалено много префектно представили се студенти или нещо друго. Това ще засвидетелства и вашето уважение към положения от тях труд, а не само мейл с болднат текст неодобрена кандидатура за стипендиант.
Не Ви познавам лично, но и аз като вашия ученик завърших първия изпит за 45 мин, а финалния за малко над повече от час, ако не се лъжа (1:15) г/ д. Вчера получих имейл, че не съм одобрен, а на финалното класиране бях 6- ти от 480 човека, които са били активни в групата от Февруари, това съдя по хората, които са се явили на изпита. Нека наистина се обърне повече внимание на тоя пост, особено от Светлин Наков и да се обясни, защо не сме удобрени, при положение, че сме били съгласни и на менторство и всичко останало. Тези прехвалени 10% по- скоро ми се въртят около 5 човека, което по мои сметтки е далеч по- малко от тези 600, които сме почнали в tech module-а