Професионална програма
Loading...
EBojilova avatar EBojilova 330 Точки
Best Answer

Надявам се някой от екипа на Софтуни да прочете поста ми.

Лично аз поведох след мен двама млади хора, които в момента са приети и ще почват Teck module. На единия от тях бях неофициален ментор, по мое желание, но и ролята ми беше минимална, тъй като се справяше сам. Подготвя се изключително отговорно и двата изпита изкара с:

  • 500 по Programming Basics(решен за 2 от 6 часа) и 
  • 600 точки на изпита по Coding 101,

Отделно от това имаше класиране на решени задачи за подготовка на изпитите и беше на второ място.

Отделено беше достатъчно време и положено голямо старание, труд и постоянство.

Пуснахте му мейл да се яви за стипендиант, който той очакваше с нетърпение.

Написа си първите в живота CV и CL и ги изпрати.

Повикахте го на интервю(първото, на което някога се е явявал,  все още е ученик).  Уверил е, че иска единствено програмиране да учи и няма да работи или учи успоредно с образованието си в СофтУни и е готов да има пълна отдаденост.

Имаше огромна надежда, че е положил достатъчно усилия и се надяваше да бъде ментор или асистент. Получи вчера отказ да бъде стипендиант. Сигурно има конкретни причини това да се случи, въпреки, че е положил целия този труд, време и е постигнал максимални резултати.

НО

Препоръката ми е- не режете крилата на младите хора, нали те са основния таргет на образованието ви.  Нямат опит в явяването на интервюта и за много от тях това е първото такова начинание. В замяна на многото часове прекарани в подготовка, намерете 1-2 минути за телефонен разговор и тактично им обяснете, защо въпреки перфектното им представяне не са избрани за ментор или асистент... Сигурно има конкретна причина- прекалено много префектно представили се студенти  или нещо друго. Това ще засвидетелства и вашето уважение към положения от тях труд, а не само мейл с болднат текст неодобрена кандидатура за стипендиант.

3
DStefanow avatar DStefanow 112 Точки

Не Ви познавам лично, но и аз като вашия ученик завърших първия изпит за 45 мин, а финалния за малко над повече от час, ако не се лъжа (1:15) г/ д. Вчера получих имейл, че не съм одобрен, а на финалното класиране бях 6- ти от 480 човека, които са били активни в групата от Февруари, това съдя по хората, които са се явили на изпита. Нека наистина се обърне повече внимание на тоя пост, особено от Светлин Наков и да се обясни, защо не сме удобрени, при положение, че сме били съгласни и на менторство и всичко останало. Тези прехвалени 10% по- скоро ми се въртят около 5 човека, което по мои сметтки е далеч по- малко от тези 600, които сме почнали в tech module-а

1
17/05/2016 22:18:17