Алтернативи и методи
1. Реших да си припомня една задача, която решавахме в клас (една с басейн и тръби) и в нея имаше Math.Truncate. По-късно докато четох още мат'рял за кодене, открих, че кастването (cast to int) върши абсолютно същата работа като Truncate, а за капак има по-малко за писане и е по-лесно за помнене. Което пък ме накара да се зачудя: така както "cast to int" се явява алтернатива на Math.Truncate, има ли някаква алтернатива на Math.Abs?
2. Другото ми питане е има ли някъде из нета пълен списък на Math. методите? Интересно ми е какви методи има, какво правят и т.н. и затова искам да им хвърля едно-две очи, ако има такъв сайт.
Знам го този сайт. Преди няколко дни го намерих и благодарение на него си изясних доста неща, като например какво прави Truncate и пак оттам разбрах, че кастването към инт върши същото като трънкейт, както и че с кльомбата задаваш местоположение на файл: OpenMicrosoftWord(@"C:\path-to-file\fiename.docx") и много други неща, които съм ги събрал в две екселски таблици.
А обясненията на Майкрософт за дадено нещо не ми помагат изобщо. Ако съм про програмист, сигурно ще ми вършат работа, но за начинаещ са безполезни. Единствено дефинициите на мат методите, за които Явор даде линк, са написани що-годе разбираемо.
Гугъл го ползвам непрекъснато, сигурно по 200 пъти на ден, но понякога не успявам да намеря точно това, което ми трябва или пък не успявам да съобразя критериите за търсене и в такива случаи се налага да пусна тема тук или да питам ментора, ако е онлайн.