Проблем ли е многократното събмитване на домашни в judge системата?
Дали е проблем,ако си проверявам домашното няколко пъти в judge системата?
Просто съм начинаеща и бих искала да се упражнявам повече.
Дали е проблем,ако си проверявам домашното няколко пъти в judge системата?
Просто съм начинаеща и бих искала да се упражнявам повече.
Проблем е ако не го правиш хаха
Да, наистина
Така е.
Благодаря иначе.
Здравейте на всички.
И аз имамвъпрос относно домашните.
В профилът ми като резултат за домашни отдолу изписва:
Compete: 0 / 600
Practice: 500 / 600
Това означава ли, че не са ми се записали/проверили/отбелязали (незнам коя е правилната дума) домашните?
Много искам и аз да азбера одговора. При мен положението е подобно.
First Steps in Coding
Compete: 0 / 600
Practice: 600 / 600
p.s. С цел да не спамя с нови теми ще попитам в тази.
Проблем ли е в кода който се поства в judge да има коментари ?
(когато се опитвам да правя оптимизации не си трия кода а го коментирам, но като го постна в judge си играяда трия коментарите.)
Точно така трябва да е :)
По време на изпит резултата е горния ред.
Иначе БРАВО. Добре се справяте.
Благодаря за отговора. Беше ни важно :)
Екстра. Сега ако някой каже и за коментарите нещо.... :)
Няма проблеми с коменарите, пиши си ги, просто Judge както и VS не ги компилира, аз също събмитвам с коментари :)
Ок. Мерси.
Compete - значи състезавам се (т.е. ако си бил/а на изпит). Изпитите са на точно определена дата и за точно определен курс. Ако ти си бил/а на този изпит на точно тази дата, ще бъдеш в Contest results, ако ли не, може само да се пуснеш за упражнение и ще си в Practice results.
Practice - това е, когато влизаш, за да се упражняваш. За домашните те интересува само Practice. Домашните се считат за предадени, когато те има в Practice.
А защо има и Compete при домашните не знам, мога само да предположа, че по default си го има в страницата, но не са го махнали.
// Коментарите не са проблем, нека си стоят.
И при мен е така - 0/600
600/600
А като гледам при теб е 500/600, което означава, че не си решил една от възможните(в случая) 6 задачи.
При 100% вярно решение на задачата получаваш 100 точки.
А първото число Complete: 0/600 според мен означава, че това са точките които си изкарал на някои изпит - ако си се явил - в случая 0, защото не си се явил все още, както и аз де..а другите са от кокнретното домашо.Така поне мисля.
И пак според мен дори и да се сложат някакви коментари - те не се вземат под внимание.
Т.е. няма значение дали има или не. Те са важни от гледна точка на това да пояснят за какво служи самата програма, закаво е направена. Като казвам, че няма значение имам впредвид, че коментарите на се компилират - те се пренебрегват (компилатора ги прескача). Е да важни са ако се пише твърде голяма програма(код) - и ако човек не е наясно закакво слъжи тя - те му помагат - но не трябва да се прекалява с тях и трябва да све слагат само там където е необходимо. Не е нужно на всеки ред да има пояснение.
И според мен е default , но тъй-като всеки си влиза с неговия акаунт системата му показва кокло пъти се е явавал на изпит (ако се е явявал) и колко точки е изкарал, така е и с домашните. Показва всичи домашни. Дори и да си решил една или няколко или една съ съща задача няколко пъти системата ти показва. Това е нещо както е и при тел.("Подробна разпечатка") - всичко което си правил ти се показва, но само ако си влязал с акаунта си - и важи само за теб.