Професионална програма
Loading...
alexander_lazarov avatar alexander_lazarov 8 Точки

HTML&CSS exercise - add a background image on login and register page

Здравейте, колеги :). Може ли някой да помогне и да ми каже защо не може да се визуализира избраната картинка за заден фон. Изчетох доста публикации във различни форуми опитах различни варианти и накрая стигнах до варианта в който картината не се визуализира, но я има в инспектора. http://dox.bg/files/dw?a=8effd865ee .

Тагове:
ralitsa_d avatar ralitsa_d 171 Точки

Здравей, мисля, че не си задал пътя към иображението в класа wrapper -> background url. Трябва да зададеш този път според директорията, в която се намира въпросното изображение. Ако е в същата директория, където е и файла, в който извикваш изображението, е достатъчно да напишеш само "background.png", ако изображението е в друга папка, която се намира в папката с файла, тогава го извикваш с "styles/background.png", а ако се намира в папка, която е извън папката с работния файл, трябва първо даизлезеш от папката, в която си и да зададеш папката, в която е изображението - "../styles/background.png". Двете точки пред styles указват, че излизаш от папката, в която се намира css файла, върху който работиш. Не знам дали разбра нещо от обяснението, но се надявам, че успях да ти помогна.

1
alexander_lazarov avatar alexander_lazarov 8 Точки

Да разбрах :) и благодаря, но това също го опитах тази снимка в момента съществува поне на четити места, точно поради тази причина да опитвам и опитвам за да стане. Ето и малка част от CSS:

.wrapper{
    background:url(background.png) no-repeat center fixed;
    background-size: cover;

Картинката се намира в "styles" папката редом до другите *.css файлове нужни за това упражнение и не и не.

0
ralitsa_d avatar ralitsa_d 171 Точки

Ами, може да изпратиш кода на html и на css файловете, за да ги разгледам и да се опитам да разбера къде е проблемът. Възможно е грешката да е в някоя дума, име на клас или нещо подобно.

0
ralitsa_d avatar ralitsa_d 171 Точки

Ок, разбрах защо не се появява - задаваш класа wrapper на първия div, който държи sidebar-a и main-а. Трябва да го зададеш само на main и ще се оправи :)

1
alexander_lazarov avatar alexander_lazarov 8 Точки

Определено има напредък и се появи, картинката е някак само на половината от страницата, но ще потърся как мога да го направя правилно и се надявам да стане. Благодаря ти за отделеното време и помощта. Весела вечер :)!!!

0
ralitsa_d avatar ralitsa_d 171 Точки

В крайна сметка първоначално беше поставил wrapper където трябва, аз се заблудих. Има и друг проблем - в css файла Style задаваш .div.wrapper{} вместо .wrapper{}. Промених това и изображението се появи. И при мен не излиза малко изрязано, но мисля, че на ревизията е по същия начин.

1
18/06/2016 22:46:48
alexander_lazarov avatar alexander_lazarov 8 Точки

Да, сега вече всичко е ок, благодаря отново :) .

1