помощ за 2-ра задача от изпита С# от 19.06.2016
извинявам се за глупавия въпрос , нп може ли някои да ми обясни условието втора задача, и евентуално в 4-та задача в какво си държите данните и как ги сортирате накрая. За 4-та задача съм ползвал : "Dictionary<string, Dictionary<string, long>>", който ми върши работа , но така и не можах да го сортирам.
мн ти благодаря за отговора , разбрах всичко, относно за 4 задача май пробвах и това което си написал , ама явно пак някаде съм бъркал.
Ако ти дава 70/100 и последните 3 теста ти гърмят, значи или реджекса ти не хваща минусовите стойности, или сплитваш и по тирета.
Здравейте,
Малка доуточнение към 2ра задача. Освен 3те измерения, трябва да се има предвид, че ако 4тата стойност е 0, тя не променя елемента.
Поздрави!
Промяната реално не е от значение ако ползваш Куб от long или int (в ограниченията за стойностите май имаше някаква уловка затова съм ползвал long). Проверяваш само дали координатите са в куба, и ако са валидни задаваш на определената клетка последната стойност от входа. Накрая обхождаш цялата матрица и за всяка клетка със стойност различна от нула отбелязваш в двете променливи които ползваш за краен резултат (freeCells / totalParticles в моя случай)
Здравейте,
Няма смисъл да заделяш памет за куб...
Всичко от което имаш нужда са 2 променливи:
2 променливи ти спестяват паментта за куба и цикъла за обхождането му.
Поздрави!
Съгласен съм, просто идеята да се пробвам да използвам куб ми дойде първа и реших да и отделя 10 минути.. пък то взе че стана. Иначе е вярно, че мога да заменя цялата работа с куба, като добавя още една проверка.