Windows Format converter C to F
Здравейте колеги, от два дни се боря с VisualStudito което не спря да крашва при имплементирането на конвертора, чудо, днес проработи и оутпут стойностие бяха вярни. Обаче при проверка в джъдж сенпай ми дава Compile time error и малко по-подрбно:
Compiled file is missing. Compiler output: C:\Windows\TEMP\tmp22D2.tmp(16,51): error CS0246: The type or namespace name 'EventArgs' could not be found (are you missing a using directive or an assembly reference?)
А ето го и кода:
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; using System.Windows.Forms; namespace CtoF { public partial class MyConverter : Form { public MyConverter() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { double C = 0; double F = 0; C = double.Parse(textBoxCtxt.Text); F = Math.Round(((C * 9 / 5) + 32), 2); textBoxFtxt.Text = F.ToString(); } } }
Благодаря за вниманието!
1.Конзолен конвертор: от градуси °C към градуси °F
Напишете програма, която чете градуси по скалата на Целзий (°C) и ги преобразува до градуси по скалата на Фаренхайт (°F). Потърсете в Интернет подходяща формула, с която да извършите изчисленията. Закръглете резултата до 2 знака след десетичната точка.
Кода ми работи предполагам, получавам правилните стойности и формулата е правилна, същото се случва и с конвертора ми от радиани в градуси(следващата задача) при рънване Ctrl + F5 се отваря апликацията вкарвам числата- вярно, давам го на джъджа- дърво... :/