Направете логото-звезда с форми
Здравейте,
Имам проблем с направата на логото за първа задача от домашно 7 , т. 3 " Направете логото-звезда с форми (shapes) ".
Колкото и да гледах видеата за shapes и опитите, които правех не мога да получа този резултат за лого, който е от задачата.
Може ли някой да ми помогне и да сподели как точно трябва да се получи тази форма.
Предварително благодаря.
Както се казва неволята учи, успях да го направя с повече опити и логика.
Също, и при мен логото не се получава така, както е редно. Въртях видеото няколко пъти, повтарях по него, но не мога да си обясня защо не се става. Първоначално имах проблем да задържа всички shape-ове в един layer, всеки един от елементите се разделяше от предходният и се получаваха три отделни layer-и. Сега вече ги правя в един layer (дори не знам как, явно ми връзва), обаче докато ги мърдам, за да копирам втората и третата част по логото, от което трябва да гледам, самите премествания после не мога да ги коригирам. Седят като групирани, дори нямам опция да ги центрирам. Help?
Сега още нещо видях, че се е случило. Hue-saturation-а, който приложих като ефект върху книгите се е отразил и на фона ? Докато обработвах книгите бях изключил останалите слоеве, но явно се е отразило. Мога ли да го коригирам ?
За да не са отделни слоеве, виж на 1:21:20 от видеото. Тоест, за да се построява следващия компонент в същия слой, не трябва Path Operations да e New Layer, а на някоя от другите операции. Операциите са атрибут на всеки компонент от фигурата и могат да се сменят индивидуално и впоследствие. На картинката по-горе съм показал коя фигура с каква операция трябва да бъде, за да се получи фигурата. Построяват се отвън-навътре, първо звездата, после големия кръг, накрая най-малкия вътрешен кръг.
Относно Huе/Saturation, не става ясно за коя задача става дума. Ако това е Adjustment Layer, може да се редактира и маскира по всяко време, освен това може да се клипне по долния слой, така че да действа само на него. Виж Clipping Mask от лекцията за Слоеве, стр. 13 от презентацията.
Здравей,
След като си направил логото в един " Layer ", за да коригираш даден " Shape " трябва да го маркираш с " Path selection tool (A) " - черната стрелка и след това с " Cntr + T " можеш да коригираш. Ако искаш да подравняваш трябва да маркираш цялата фигура пак с черната стрелка и задържане на " Shift " като маркираш всяка една от фигурите и горе от менюто от " Path alignment " да си избереш как да ги центрираш.
Що се отнася до " Hue/Saturation " можеш да направиш "Layer -a " да действа само на долния като задържиш " Alt " и мишката да е на границата между двата Layer - a и просто да цъкнеш. Трябва да се появи стрелкичка, която показва, че действа само на долния Layer.
Успех.
Поправено.
Благодаря за уточнението.
Много благодаря за отговорите AntonPetrov и mimi_p ! Коригирах, стана 1 към 1, но и най-важното - схванах логиката. ^^
"Що се отнася до " Hue/Saturation " можеш да направиш "Layer -a " да действа само на долния като задържиш " Cntr " и мишката да е на границата между двата Layer - a и просто да цъкнеш. "
С бутон alt, не ctrl.