Професионална програма
Loading...
DenisDuev avatar DenisDuev 39 Точки

[Java OOP] Methods: 7 Immutable List - проблем в Judge

Нещо не мога да накарам Judge да ми приеме програмата и не мога да разбера защо, дали проблема е в класа, който съм декларирал или е някъде другаде? И ако е в класа, ще може ли малко по подробни условия на задачите, защото хем се проверяват някакви неща чрез reflection, хем не е обяснено какви методи трябва да има класа, знам, че е малко трудно с направата на задачите, но все пак може малко повече описание в условията?
http://pastebin.com/RX8ubpbp - това е кода, с който пробвах, правих и промени по самия метод, но това мисля не е от значение.

Тагове:
2
C# OOP Basics
Bogdan1899 avatar Bogdan1899 50 Точки

Аз също бих искал да получа повече разяснения по условието на задачата. Според мен трябва да има само един метод, който да връща елемент от тип ImmutableList (методи за добавяне и махане на елементи не би трябвало да има, защото все пак e Immitable). Явно обаче не е точно така, защото програмата ми вади грешен отговор в judge.

 

 

EDIT: Иначе колега кодът ми е почти едно към едно с твоя.

0
23/06/2016 18:59:54
sevdalin avatar sevdalin 38 Точки

OMG наистина... как да се сетя, че искат да им върна нов обект от ImmutableList инициализиран със същата "колекция"???

От условието не става изобщо ясно за нещо подобно. Аз разбирам условието, че просто искат да им върна ново копие от колекцията, без да може да се достъпва директно самата колекция. Т.е. да имаме private field, и от пропъртито да имаме само get-er без set-er, за да може само да  достъпваме private field-a, без да имаме възможността да го променяме. И да си направим метод, който да прави копие на колекцията и да я връща.

Да се сетя, че трябва да напиша точно това:

    public ImmutableList GetCollection()
    {
        return new ImmutableList(this.collection);
    }

... за да изпълня условието на задачата, няма шанс.

Добре, че има стари теми във форума, от които да си спестиш 1-2 часа блъскане в стената, докато налучкаш какво точно трябва да направиш. Налучкаш, а не разбереш...

0