Професионална програма
Loading...
mitkotodorov avatar mitkotodorov 3 Точки

Въпрос за променливите

Имам въпрос и той е може ли и ако може как да дам стойност на променлива от типа "string" под формата на текст. Въпроса ми е породен от задачата "Познай паролата". Как да въведа вярната парола като цяло в кода? 

0
Programming Basics
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки
Best Answer

 string password = Console.ReadLine();

После проверка за паролата
         

  if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd")

....

==================================================

Ако искаш да зададеш стойност:

 string password = Console.ReadLine();

string p = "s3cr3t!P@ssw0rd";

  if (password == p)

....

Първия вариант е по-оптимизиран.

 

0
30/06/2016 00:59:09
mitkotodorov avatar mitkotodorov 3 Точки

Благодаря много. :)

 

0
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки

За нищо. Успех.

0
mitkotodorov avatar mitkotodorov 3 Точки

 


{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("Enter two integers:");

            string password = (Console.ReadLine());


            if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd") ;
            {
                Console.WriteLine("Welcome");
            } <-- ЕТО тук ми дава проблем, че трябва да има затваряща скоба, а когато я сложа ми дава проблем на else ... :с
            else
            {
                Console.WriteLine("Wrong password!");
            }
        }
    }
}

0
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки

 if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd") ;

грешката ти е => ;

 if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd") 

0
30/06/2016 01:40:45
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

Дава ти грешка ето тука ->       if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd") ; имаш накрая точка и запетая, а на " if " констукцията не се слага , и най-отгоре имаш и using system; който си пропуснал

0
30/06/2016 01:46:39
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

В реда 

"            if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd") ;"

трябва да премахнеш ";" в края на реда.

Оттам идва объркването.

0
30/06/2016 19:18:54
mitkotodorov avatar mitkotodorov 3 Точки

Е яко тъпа грешка... благодаря ви 

0
Vanya.Boyadzhieva avatar Vanya.Boyadzhieva 2 Точки

Кода изглежда ОК, само махни ; след if.

да изглежда така =>

if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd")

 

0
iskren_velichkov avatar iskren_velichkov 3 Точки

if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd") ;  < --- тук не трябва да имаш ";"

трябва да стане:
  if (password == "s3cr3t!P@ssw0rd")
            {
                Console.WriteLine("Welcome");
            }
            else
            {
                Console.WriteLine("Wrong password!");
            }

ПП: Console.WriteLine("Enter two integers:") - всъщност въвеждаш стринг и четеш стринг, а не integer

0
WaLkZ avatar WaLkZ 8 Точки

Сложил си на условието накрая точка и запетая.

0