Loading...
Kristianchooy avatar Kristianchooy 59 Точки

[ЗАДАЧА] Деление без остатък

Имам проблем с тази задача : http://pastebin.com/MyyqwxBd

4-та задача от Coding 101 Exam - 26 March 2016

проблема е че не иска да ми пресметне правилно процентите , смисъл сумира ми всички проценти сбора им да не надвишава 100% не знам защо... въртях я как ли не не се получава.. някой ако може да хелпне.. а нямам разлика с авторското решение( даже и то не работи )

Тагове:
0
Programming Basics 30/06/2016 17:18:46
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки

Ето ти фикс на твоя код:

http://pastebin.com/4GYqi82k

Анализа оставям на тебе, долу разместих малко аритметиката, но това нямаше смисъл.

0

Console.WriteLine("{0, 0:F2}%", p2 / count * 100);
            Console.WriteLine("{0, 0:F2}%", p3 / count * 100);
            Console.WriteLine("{0, 0:F2}%", p4 / count * 100);

Това {0 , 0:F2}  не го разбрах каква магия стана ? смисъл 0:f2 е ясно , обаче тази 0 , какво е ?

0
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки

Абе забрави, стана в бързината.

Напиши си го така:

Console.WriteLine("{0:F2}%", p2 / count * 100);
            Console.WriteLine("{0:F2}%", p3 / count * 100);
            Console.WriteLine("{0:F2}%", p4 / count * 100);

И всичко ще си е пак добре.

0

Е добре, твойте е едентично с мойто? къде ми е грешката :Д ?

0
NinaK avatar NinaK 21 Точки

Разликата ти е в проверките else if. На отделни IF-ове ги проверява всичките.

0
Iv.St avatar Iv.St 8 Точки

там в скобите на ифовете трябва да е number

(number % 2 == 0)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.