Професионална програма
Loading...
rado84 avatar rado84 1 Точки

Windows Forms - Background colors; иска метод и не приема кода

Опитвам се да задам на експерименталното ми програмче определени цветове, та като го пусне човек под Уиндоус 8 или 10, да си остане с цветовете, които аз искам, а не всичко да излиза черно. В MSDN помогнаха малко, но един от кодовете Visual Studio го подчертава и в алтернативната подсказка пишеше, че трябвало да въведа метод. Странното е, че кода за етикетите го прие без никакви оплаквания, само за фона на прозореца (зеленикаквия цвят) се запъна и не мога да разбера защо ми иска метод за цвят.

Тагове:
-1
Programming Basics
Plamen27 avatar Plamen27 599 Точки

Пробвай така:

BackColor = System.Drawing.Color.LawnGreen;

или така:
BackColor = Color.LawnGreen;

Мисля, че въпроса ти обаче не е за този раздел на форума.

1
04/07/2016 20:47:36
rado84 avatar rado84 1 Точки

Точно за този раздел е.

А VS прие BackColor, обаче под Windows 8 програмата пак не излиза както трябва. LawnGreen цветът се запази, но формите за попълване пак са си черни и понеже цветът на текста също е черен, текстът е нечетяем.

-1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Защо си мисля, че на всички останали цветове правиш операцията върху инстанции, а тук във Форм1 го правиш статично? Има ли такова статично поле този клас? Да не би да имаш предвид this.BackColor?

1
rado84 avatar rado84 1 Точки

this.BackColor го отказва - this потъмнява и не да го компилира после.

Проблема обаче го реших с помощта на малко разяснение от един юзер в MSDN. Оказа се, че проблемът бил в това, че за цветове съм задал грешния жълт цвят. Когато избирах цветовете, намерих един жълт, който се казваше ActiveCaptionsText и тогава изобщо не ми хрумна, че това нещо има някаква специална функция и зададох него. Сега, след обяснението от MSDN, настроих всички цветове на Custom Yellow и програмата си излиза както трябва във всички ОС, а не само в Windows 7, както беше досега:

-2