Loading...
DanailDrumev avatar DanailDrumev 9 Точки

Въпрос относно задачите за домашно "Radians to Degrees" и "Celsius to Fahrenheit".

Здравейте.

Бих искал да ви помоля за малко помощ относно задачите "Radians to Degrees" и "Celsius to Fahrenheit".

Проблема е следният: 

Написах кодовете за двете задачи, програмите се компилират успешно във "Visual Studio", когато задам за входяща стойност чяло число всичко е ОК, но когато входящата стойност е дробно число, програмата не сработва. Интересното е че в "judge" ми дава 100 от 100 точки и на двете задачи и не открива грешка. Домашното е решено и всичко е ОК, но мен ме тормози факта, че нещо не е наред с кода ми и не сработва както трябва и искам да знам каде е проблема.

Предполагам че проблема ми е свързан със "double.Parse", но не съм сигурен.

Ето и кодовете:

Radians to Degrees:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace Radians_to_Degrees
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("rad = ");
            double rad = double.Parse(Console.ReadLine());
            double deg = rad * 180 / Math.PI;
            Console.WriteLine("deg = " + deg);
        }
    }
}

и Celsius to Fahrenheit:

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

namespace Celsius_to_Fahrenheit
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("C = ");
            var C = double.Parse(Console.ReadLine());
            var f =C * 1.8 + 32;
            Console.WriteLine("F = " + f);
        }
    }
}
Благодаря на всички за отделеното време и внимание.

Тагове:
0
Programming Basics
DanailDrumev avatar DanailDrumev 9 Точки

Благодаря ви за полезната информация. Много ми помогнахте. :)))

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.