Exam Homework: 02 Petar's Game
Здравейте! Надявам се да ми помогнете относно тази задача: http://pastebin.com/t9ngXZSE#. Кодът, който съм написала се изпълнява вярно с изключение на това, че при принтирането на дадения резултат се извеждат някои не знам какви странични пресмятания и чак след тях се извежда и правилният отговор. Например при въвеждането на числата 10, 14 и стринга "a", първо се извеждат много странни неща и след това a6. Може ли някой да ми каже къде греша? Благодаря.
И аз имам същия проблем с последния тест. В авторското решение виждам, че са използвали за sum да е BigInteger, вместо ulong. Като за целта отгоре се добавя библиотека using System.Numerics;.
Въпросът е, че тогава последния тест излиза, а пък два от другите теста гърмят за надвишаване на памет, включително и авторското решение...
Входът на последния тест е:
18446744073709551600
18446744073709551615
BigInteger
Очаквания изход е:
BigIntegerBigInteger3402322211286BigInteger484BigInteger
Edit: С decimal вместо ulong или BigInteger взе, че се получи 100/100
Как успяваш да видиш входа и изхода на последния тест? На мен не ми ги показва..
Като сменя от ulong на decimal ми дава на тест 3 и 6 - Недостатъчно време.. :( Не знам вече какво иска това чудо.
В архива, където е условието има папка Tests, там са входовете и изходите
Само на sum задай да е decimal, вместо ulong, без нищо друго да променяш в кода, който си дала горе и също минаваш 100/100 - тествах ти го
Станаа! :) Благодаря за помощта!