Професионална програма
Loading...
fpfilipov94 avatar fpfilipov94 7 Точки

Подобряване качеството на видеото

Първия ми съвет е прост - лектора да слага пауза по време на почивките, както и докато обикаля да помага със задачите. Във видеото от 15ти имаше около час и половина излишен запис, през който се налагаше да превъртам, търсейки къде продължава нужната част.

Колкото до проблема, който имаше един колега с качеството на звука - може просто да се sample-не фоновия шум в залата и това да се използва със софтуер за премахване на въпросния шум от записа. По-простия вариант е да се прави 1 минута клип преди лекциите с цел настройка на оборудването.

По този начин силно ще улесните живота на тези от нас, които карат курса онлайн :)

1
Python 16/07/2016 12:43:14
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Здравейте, 

Проблемът с паузата по време на почивките е нещо, което ни мъчи от доста време и единствената причина да не се прави е това, че понякога лекторите забравят да resume-нат записа след като почивката приключи. 

Аудиото от видеоматериалите не е достатъчно шумно, че да навреди, но качеството на звукът варира, тъй като за тази лекция говорът беше записван с микрофон от лаптоп. С оправянето на това се заех лично и в момента е на приемливо ниво. Нужно е да се спомене и това, че обработката на 3-5-10-минутнен звукозапис е доста по-просто, тъй като там фоновия шум и различните несъвършенства варират много по-малко. Когато се работи с 3 часа лекция нещата са малко по-трудни за поправяне :)

 

 

0