C# OOP Коментар към оценка
Здравейте,
имам въпрос относно оценяването. Това е кода ми от изпита: Код . Да, не ми стигна времето за бонуса и може да имам пропуски от към енкапсулация, но искам да ми кажат, какво например не ми е добро на структурата с оглед заданието и изискванията на курса? На изпита се постарах изключително много и очакавах поне малко по-подробен коментар.:)
p.s. Това е коментара - "Структурата на класовете е горе долу добра. Енкапсулацията куца - има прекалено много публични setter-и в property-тата на класовете. Полиморфизма е използван добре, като принцип. Направен е опит за имплементация но в крайна сметка, бонус задачата не е имплементирана."
Благодаря за отговора :), но вместо да ми пишеш тези неща, които тъй или иначе са ми ясни, можеше да ми кажеш, кои са 1-2 те неща, които ми куцат по структурата и би трябвало да се изискват от мен след този двуседмичен курс, където дори не е обяснен интерфейс. Знам, че не мога получа обяснителни коментари, но например вместо да ми се пише, че не ми е направен бонуса, което отново ми е ясно, можеше да ми се каже нещо по-съществено. За енкапсулацията съм съгласна, въпреки че освен пропъртитата не мисля, че имам други пропуски, а и все пак имахме само 6 часа. Освен от изпита аз няма от къде да получа ясна представа за моя код и по този повод, на мен лично ми е важен коментара, който ще ми се напише. Аз положих много старание на изпита и така и не можах да разбера какво се е очаквало от мен след този курс.
Ако претендираш, че грешките, които са били допуснати от теб на изпита, са ясни за теб, защо са били допуснати от теб на изпита? Това би било абсолютно нелогично от твоя страна. Тези 1-2 неща, са конкретно за теб, за друг човек може да са 10-20 или 100-200, което би отнело прекалено много време за обяснение. Целяхме да ви доставим оценките в рамките на 1 седмица и за щастие успяхме, точно защото не обясняваме конкретно какво точно е сгрешено. Това, че при конкретен човек има 1-2 грешки не означава че ние ще го третираме по различно от човека, който има 10-20. Всички са равни и получават еквивалентно оценяване по еднакви критерии. Никой не е оценен по специално от друг, това е смисъла на обективността.
Колкото до самите неща, които са описвани в рецензиите, това са критериите, по които оценяваме. Те са нещата изучавани в курса, нищо повече, нищо по-малко. В рецензията се обяснява за какво не са дадени точки, примерно в твоя случай ти е казано че за бонуса не си получила точки.
6-те часа бяха абсолютно достатъчни за решаването на този изпит.. Грешките, които бяха забелязани при масата хора, не е от недостиг на време, а от недостиг на знания, по-скоро. В случая резултатите от самия изпит не са толкова лоши, съответно хората са се справили добре, съответно хората са успели да асимилират материала преподаван в лекциите от този курс.
Целта на самия курс е да научи хората на съвсем базова форма на ООП - как се дефинират класове, методи, property-та, field-ове. Как се прави Полиморфизъм, кога се прави, как се Енкапсулират полета и т.н.
Това, което се очаква от всеки един човек, на всеки един курс, е да разбере и научи материала, който се преподава през дадения курс, нищо повече, нищо по-малко.
Ако искаш и да видиш по-подробно как се оценяват изпитите ти предлагам да гледаш този клип. И после сама си прецени какво ти липсва и какво не. Лично и аз съм допускал грешки при енкапсулация, а както само виждаш оценяването за енкапсулация стига до 20 точки.
Един въпрос: 0 точки в джъдж, дори при прекрасно ООП = фейл?