Проблем с блог-скелета на PHP
Здравейте!
Реших да използвам framework-а, върху който правихме упражнението по Създаване на блог с PHP и MySQL, за основа на проекта ми. Срещам следния проблем:
Създавам нови model, controller и view-та, като наследявам base модела и контролера, както при всички останали, но при опит да подкарам каквото и да било ми излиза следната грешка - Notice: Undefined variable: products in C:\xampp\htdocs\SoftUni\views\tasty\products.php on line 7. На този ред имам var_dump($products);, който дава резултат Null.
В модела имам стандартна заявка към БД, а от контролера просто присвоявам масива към променливата products с този код
$this->products = $this->model->products(1);
Бъркам ли някъде, или трябва да пипна някъде нещо по кода на framework-а?
Благодяря! :)
RewriteRule-а към index.php е леко проблемен в тоя случай. То не е много добра идея на един виртуален хост да имаш два апп-а с един htaccess.
Ако ще го правиш така, тогава в index.php трябва да dispatch-неш кое на къде да сочи, например ако пише "/second/" да require-ва втория сайт и така
Не е проблем да бъде и с два .htaccess-а, но не знам как да ги направя, за да няма конфликт помежду им и какво да пише в първия, че да не възприема "/second" като част от първия апп. Съответно какво трябва да има във втория, за да се отваря само втория апп?
А това dispach-ване не го разбрах. Като направя проверка в index.php дали $_SERVER['REQUEST_URI'] съдържа "/second" как да го накарам да require-ва втория сайт?
Ами направи двата апп-а да са в отделни папки - /root/first и /root/second примерно и в двете first и second сложи по един .htaccess дето редиректва към респективно /first/index.php и /second/index.php.
Не съм гледал какъв е фреймуърка дето са ви дали, но предполагам, че прави някакви require-и и сетва APP_ROOT-ове и просто използвай един централизиран index.php и за двата апп-а, просто сетвай APP_ROOT-а да е друг според зависи какво пише в REQUEST_URI-то