Общи въпроси в сферата на програмирането И не само
Правя темата за тези като мен на които не им е станало много ясно или не са сигурни ,че са разбрали нещата правилно.
тема за обсъждане , коментиране и въпроси. Ще е хубаво и други да се включат с въпроси !
Какви видове софтуерни технологии има и две думи за всяка от тях ? front-end(потребителски интерфейс UI), back-end(работа с данни), server-side(сърварно програмиране), други ?
Какви видове езици за програмиране има? Скриптов, обектно-ориантиран, интерпретируем и ....?
За какво са предназначени? Примерно скриптовите езици като "JavaScript" и "PHP" се ползват най-вече за: .....?
Интересуват ме: C, C++, C#, Java, JavaScript, PHP, HTML, CSS, SQL(и каква е разлиакта с MySQL), Objective-C/ Swift, Ruby, Python
Видове длъжности и тяхното задължение ? Софтуерен инженер, QA, програмист, Системен администратор, IT специалист, Мрежар(ланаджия), Уеб дизайнер ...др?
Класификация на програмните езици: Кое какво е, за какво е, що е, какви езици се ползват да речем в четвърто поколение, в обектно-ориантираните. С две думи малко разяснение.
- Ниво на езика
- Четвърто поколение
- Високо ниво
- Асемблерен език
- Машинен език
- Начин на изпълнение
- Управляван от събития
- Декларативни
- Процедулни (алгоритмични езици)
- Начин на структуиране
- Обектно-ориантирани
- Модулни
- Структурни
Може ,даже е желателно, да добавяте всякаква ценна информация , която съм пропуснал и ще е полезно да се знае :)
При мен беше подобно, но покрай мен нито имаше списания, нито кой да ми обяснява тогава :(
Браво. Много ми харесва темата понеже и аз съм начинаещ. Успех!