Професионална програма
Loading...
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Card Wars (Telerik 24.06.2013) проблем с решение

Здравейте,

 

Заиграх се с тази задачка:

http://bgcoder.com/Contests/Practice/DownloadResource/451

Но имам проблем, не точно с решаването й, а по-скоро с постигането на всички верни отговори.

 

Тези, които са дадени в примера ги постигам. И четирите. Но като я пусна в bgcoder получавам 43 от 100, и грешките са Incorrect answer. Т.е. може би не бъркам никъде типове и т.н.?

 

Опитах се да я реша по различен от стандартния начин и да си направя обекти за всеки елемент в задачата, в този случай:

Player; Game; Cards и Result - като последния е отговорен за това да изчислява точките през конкретния рунд и след това в края на играта, където смятам, че ми е и проблема.

Ето го решението ми в Paste bin:

http://pastebin.com/VqGJuvDi

 

Ако някой има желание да го разгледа.

 

Като цяло от условието не става ясно, ако се играят примерно 100 рунда и в 5-6 от тях се падне "Х" карта и на двамата какво точно трябва да стане, а и няма такъв пример.

 

Благодаря :)

Тагове:
4
Programming Basics
dim4o avatar dim4o 289 Точки

Аз потроших доста време по тази задача, стигнах до 86 точки и я зарязах, защото се изнервих. Просто правилата не могат да се тълкуват еднозначно. Накрая гледах тестевете и успях да разбера отчасти какво точно се иска. Някои неща си останаха обаче неясни. Смятам след време като ми мине афекцията да я атакувам пак. Иначе задачката изглеждаше тривиална и съм сигурен, че ако се редактира условието повечето хора няма да имат проблем. Ако някой я е решил на 100% ще бъде много полезно да пренапише условието, така както го е разбрал и да го пусне тук.

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Ами моето решение дава 100/100. Можеш да погледнеш по-горния ми текст където съм се опитал да поясня някои неща, които на мен лично не ми бяха станали ясни от условието на задачата и които трябваше да търся и разбирам по трудния начин.

1