Препоръка
Колеги, моля Ви ползвайте "Justify" като оформяте условията на задачите. Излагате се, тва са някви прости правила за форматиране на текст.
Проявете малко повече старателност към оформлението на word-овските файлове. Съгласете се че, много по-лесно се чете подравнен текст.
П.С. Не искам да обидя никого, просто правя малка забележка.
Keep coding!
В ляво подравняват американците. В България документи се оформят с Justify. Предполагам, че все пак трябва да спазваме нашите правила, а не чуждите. Има БДС (български държавен стандарт) за оформяне на документите, който спазва цялата администрация в България - било то държавна или частна. Бил съм на много места и мога да ти кажа, че всички го спазват. :)
Сега сигурно ще отворя огромен спор, но това, че в България всички го правят така, не значи, че по света се прави така и това е правилният начин :) Justify е много остарял (въпросният стандарт до колкото съм запозната е от 2006), и ако питаш който и да е било (подчертавам) в Европа и ще се съгласи. БДС се спазва за документи, които някак си са свързани с официална държавна институация. В случая, задачите, които се разпространяват като материал в СофтУни, не са свързани с нито една такава и няма нужда да спазват този "стандарт".
Ако повече хора обаче наистина имат проблем с лявото подравняване, нека се обадят и ще се промени. Но, да сменяме нещо, просто, за да е "по стандарт" за мен е абсолютно излишно :)
Не съм компетентен по темата за подравняването, но исках да вметна, че това, че justify е по БДС не го прави много приветливо в случая. Някак си доводите на колежката ми се струват доста по - приветливи от "това се ползва в българската администрация (б.а. блях) и е по бдс" :Д
Все пак всички знаем на какво ниво е държавната ни администрация, a след като SoftUni не са част от нея (О БОЖЕ БЛАГОДАРЯ ТИ!), значи не са и длъжни да оформят така учебните си материали :).
Така е. Аз просто давам предложение да се спазва, не го натрапвам. Пък и все пак е хубаво да се придържаме към нашите правила все пак живеем в България. :)
Това в какво състояние е администрацията е друга тема на разговор. Просто предлагам да се спазва един елементарен модел. :)
Ама аз пак да се върна на point-a - това, че е наше си, бум печат "произведено в БГ" прави ли го най-добрия вариант? :)
Не знам дали е най-добрият вариянт, и не твърдя, че е най-добрият вариант.
Като се въведе грамотно текста justify не прави излишни интервали и се чете по-приятно от left-alignment. Въпреки това нямам оплаквания от подредбата на условията.
На мен лично повече ми пречат излишните спейсове в input-а, защото ми чупят парсването и понякога тестовете в Judge.
Поздрави,
Ивелин Тенев