Какво да ползвам за база данни
Здравейте,
Дайте идеи за това, какво да ползвам за база данни, която е обща за всички потребители. Примерно един потребител да вижда списък с останалите регистрирани в приложението. Намерих решение, но е чрез уеб сървърно приложение и MySQL база, а комуникацията е чрез SOAP или Restful и парсването на датата е малък кошмар. Намерили ли сте по лесен и бърз за имплементация вариант?
Благодаря предварително за отговорите :)
Ясно е че ще се ползва MySQL, но исках да избегна PHP. Обмислям варианта за Java web app със сървлети и да ги достигам от андроида с Retrofit и да парсвам в андроида датата към Gson обект. Проблема е, че не е много бързо за изпълнение.
Ползвай Java като използваш standalone приложение, което пуска уеб сървиси. За целта прегледай
https://dzone.com/articles/standalone-java-application-with-jersey-and-jetty
Пише се за по малко от половин час и имаш рест сървиси.
// относно датата, аз винаги я пращам като timestamp. така нямам проблеми с нея
Точно това имах в предвид, но не съм сигурен дали ще е най-добрия вариант.
За проект за този курс едва ли ще е проблем. Все пак курса е за андроид а не за Java Web Services.
Знам, но искам някои неща за проекта ми да са на обща база данни. Вътрешната може да я достъпва само собственика на устройството, а на мен това няма да ми е достатъчно.
Всички уеб базирани услуги ползват обща база, като всеки потребител вижда това за което има права.
Кажи какъво ще прави приложението и кои до каква информация ще има достъп. Най добре направи всеки да има различни права за достъп до различна информация.
Писал съм уеб приложения с обща база и ще се справя. Точно с права ограничавах какво да се вижда, но цялата работа ще отнеме доста време и за това се интересувах дали някой няма инфо за някоя библиотека с която да стане по лесно комуникацията.