Loading...
DS009 avatar DS009 3 Точки

Условия на задачи за домашно Methods and Debugging

Здравейте, 

Забелязах, че 15, 16, 17 и 18 задача съдържат материал, който не сме учили и предстои да ни бъде преподаван. Доста е трудно да се дебъгва при това положение, поне за мен. Възможно ли е да се решат задачите, след като  вземем съответния материал или ще бъде късно?

Благодаря, 

Тагове:
0
Programming Fundamentals
borislav9212 avatar borislav9212 745 Точки

В интернет има много информация, трябва да се научим да си я търсим. Има неща който не сме ги учили, но задачите трябва да се решат. Това е с цел да свикнем да си търсим информацията сами. На работата пак ще трябва да се оправяме сами, колкото по-рано свикнем да се оправяме сами с проблемите, толкова по-лесно ще ни бъде занапред. Опитай се да решиш задачите сам, дори и да не са целите, ако се запънеш пойскай помощ във форума, но никога не се отказвай. Хубавите работи стават бавно, с много труд и с много усилия. Успех!

0
DS009 avatar DS009 3 Точки

Здравей, 

Благодаря на всички за коментарите! 

Нямам илюзии, че ще е лесно или че ще стане бързо, но в случая сроковете го изискват да е така и да се знае материал, който не е преподаван. Няма как обаче да знаеш дали нещо от масиви е правилно написано, ако не се научат масивите. Това изисква време. Само днес съм изгледал 7 часа лекции в youtube + лекцията на Наков (силно препоръчвам, защото при него няма "ще ви покажа нещо... оп то всъщност не работи, забравете") и определено има лек напредък при мен, но не е достатъчно. Не се оплаквам или оспорвам съдържанието на задачите, защото каквото е за мен, това е и за всички останали. Въпросът ми беше единствено дали наистина след 03.10 няма да може да се качва и тества в Judge за Methods and Debugging. Честно казано работа в ИТ не ми е цел за момента. Целта ми е да се науча, защото ще ми помогне значително за нещата, с които се занимавам  в момента.  Освен това, чувството да си решиш задачите със собствено знание е много, много готино :) 

Приятна вечер на всички :)

1
copyist avatar copyist 2 Точки

Прав си. Да не ти пука.

0
puffed avatar puffed 289 Точки

Въпросните задачи са с цел да упражни дебъгването, а не толкова знанията за масиви. Аз лично преди да реша тези задачи, бях гледала лекцията за масиви (по друг повод) и определено ми помогна, но и с малко четене в интернет също би трябвало да стане. Идеята е да пускаш дебъгера и да следваш стъпка по стъпка програмата, за да намериш къде е грешката, което със сигурност го обясниха на лекциите, бях там. Кажи, ако нещо конкретно в някоя задача те мъчи и ще помагаме. Успех!

0
01/10/2016 23:45:10
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.