Judge системата?
Здравейте, искам да попитам, дали мога да използвам Judge системата, така да се каже като "упражнителна тетрадка" в която просто да си проверявам кода?
Здравейте, искам да попитам, дали мога да използвам Judge системата, така да се каже като "упражнителна тетрадка" в която просто да си проверявам кода?
Здравейте,
за да не отварям нова тема, ще питам тук. Имам проблем с Judge с кода за "Поздрав с име".
Пиша кода, а ми дава 0/100, при положение, че го правя точно 1;1 с примера в упражненията, може ли да ми кажете защо става така?
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text.RegularExpressions;
namespace Greating
{
public class Program
{
public static void Main(string[] args)
{
Console.Write("Enter your name: ");
var name = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Hallo: {0}!", name);
}
}
}
Проблема продължава и в следващата задача, където отговора ми и решението в програмата работи перфектно, но в judge ми дава 0/100 ?
using System;
public class Program
{
public static void Main()
{
Console.WriteLine("Your first name: ");
var firstname = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Your last name: ");
var lastname = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Your age: ");
var age = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("Your town: ");
var town = Console.ReadLine();
Console.WriteLine("You are {0} {1}, a {2}-years old person from {3}.", firstname,lastname,age,town);
}
}
Judge в случая ти гледа само резултата и тея изрази преди променливите ги счита за грешка. Остави променливите и само реда с разултата.
Стана, благодаря!
А някъкво обяснение за "Поздрав с име"?
На поздрав с име махни Console.WriteLine("Enter your name:"); Judge не приема входни данни с Enter your number или Enter your name.Чете директно резултата.
Промени следната буква и символ в този ред:
Console.WriteLine("Hallo: {0}!", name);
така:
Console.WriteLine("Hello, {0}!", name);
Едното звучи на немски , а другото както и в примера е на английски!
И вместо ":", Judge-a очаква запетая ","!
Също и Judge-a очаква точно определен изход, и дори да добавиш една буква или интервал дори, повече от от очаквания от него изход, ще ти го сметне за грешка.
Премахни също и горния ред с отпечатване на пояснителното "Enter your name: ", което принципно е добре, че си го направил така, но Judge-а не го очаква и го смята за грешка.
Това е проблема, пробвай и пиши дали си се справил!
Имай предвид тези неща и за следващите решения, които ще пускаш в Judge-a!
Успех!