Проблем със задача Count Working Days oт Exercises: Objects and Classes
Здравейте,
За тази задача гледах презентацията и сигурно я проверявах 10 пъти , но явно не мога да видя грешката , а само първият тест минава и не мога да взема 100/100. :(
Здравейте,
За тази задача гледах презентацията и сигурно я проверявах 10 пъти , но явно не мога да видя грешката , а само първият тест минава и не мога да взема 100/100. :(
Аз съм го направила така , както е решено във видеото,( там също присъства този ред : DateTime newDate = new DateTime(2016, currentDate.Month, currentDate.Day); - за да е високосна година, но явно пропускам нещо и не мога да разбера кое е е то.
Пропускаш това, че задачата от видеото не я събмитват в Judge :)
Във видеото на първата група от 11.10.2016г. я решават тази задача и аз гледах от там и си получават 100/100. (на 22:16 от видеото )
Може да са добавили тестове после, защото в условието не пише началната дата да е от 2016-та година.
Принципно не е задължително да е точно 2016, всяка високосна година важи - вкл. и само 4. Аз в единия вариант на решението използвах точно 4, а съответно с 2015 не се получи. Каква е логиката само с високосна да работи - никой не я обясни. Ако някой може да ми я разясни ще е добре...