Проблем с arrow function в WebStorm
Здравейте,
При избран ECMAScript 6, Webstorm подчертава arrow function-ите като грешни. Някой има ли идея какво да се направи ?
Здравейте,
При избран ECMAScript 6, Webstorm подчертава arrow function-ите като грешни. Някой има ли идея какво да се направи ?
Малко по-подробно, кое подчертава? Дай снимка, и се увери че езика е настроен. Прави се за всеки проект, освен ако не си го настроил от стартовия екран.
Това се случва само в html файлове. Ако изкараш javascript в javascript файл няма да ти подчертае нищо.
Вярно, че при .js file няма проблеми, но защо ги подчертава при .html, при положение, че решението на по малките задачи се прави само в .html и кода би трябвало да работи с тези функции. Иначе за всеки проект настройвам отделно да използва ECMAScript 6. Снимка
То реално работи с тези функции, но webStorm е направен така, че като види нещо, което не познава ще ти го подчертае. Когато му кажеш, че файла е html то не очаква ламда и си казва " Кво е това?" и после тръгваш да пускаш кода и то стига до <script> и си казва "Аааа....javascript" и ти го пуска без проблем и работи. Просто го подчертава и не е красиво, но няма да ти счупи кода. Другото е, че по принцип е практика всичко да си има отделен файл и не са го предвидили и аз лично си имам отделен js файл към всеки html. Тъпо е за 2 реда да го правиш, но 1. От СофтУни не могат да кажат на хората от WebStorm да си го оправят на момента, защото не изглежда добре за студентите и 2. Добра практика е да е в отделен файл и е добре за теб отсега да се научиш да ти е в отделен файл.
Ок, благодаря, то си е ясно, че добрата практика е всичко да се държи в отделен файл, просто ми беше интересно, защо, след като работи кода, го подчертава, което го прави малко дразнещо :). Примерно на Наков решението на същата задача, изцяло в .html файл не му подчертава, демек някоя настройка трябва да се барне, просто не съм сигурен какво бъркам.