Връзка между SEO и програмен език
Може би въпросът ми не е съвсем правилен, но все пак ме интересува.
Та SEO-то с кой програмен език има най-много допирни точки? Имам нещо предвид, затова питам.
Може би въпросът ми не е съвсем правилен, но все пак ме интересува.
Та SEO-то с кой програмен език има най-много допирни точки? Имам нещо предвид, затова питам.
Шегата настрана - SEO е сбор от практики, които в голяма част нямат дори и най-малкото общо с програмирането. Там, където има, то се изразява в промяната и оптимизация на HTML/CSS и каквито и да е други PHP/JS и т.н функционалности, които се занимват с манипулацията им.
Това, което може да ти даде някаква ориентация относно кодово концентрираната част на SEO е on-page оптимизацията.
Имам бегла представа какво е SEO, но все пак не съм съгласен, че нямат нищо общо с програмирането. Да разбирам ли, че SEO-то има някаква дори и косвена връзка най-вече с PHP и JS и не особено със C# и Java примерно.
Ами това, което може да те притеснява откъм кода ти е неговата валидност и семантичност - колко правилно е написан и структуриран. И това е кодът, който диктува структурата и представя страницата пред търсачките и хората, а именно HTML и CSS - дори и генерирани от друг код, изпълняващ се от сървърна страна. Малкото, с което всеки какъвто и да е вид софтуер може да ти помогне е автоматизираното генериране на метаданни за динамични страници или автоматизацията на други процеси (примерно).
Защото в една институция да я наречем, предлагат начални курсoве по PHP, JAVA и JS, като SEO-то е застъпено в програмата на курсовете по PHP и по JS, а в JAVA-та не е засегнато.
Да, тъй като тези двете се използват, както споменах, за директна манипулация на HTML кода или достъп до сайта/възможност за индексация.
Ето един пример :)