Професионална програма
Loading...
Stradjazz avatar Stradjazz 30 Точки

Предложение за използваното оборудване (микрофони)

Здравейте,

Предполагам, че аудио системата, която се използва в момента (визирам микрофоните), няма особено значение за присъствената форма на обучение. За съжаление обаче, онези, които сме в онлайн курсовете, получаваме лекциите само от записите. Качеството на звука е лошо, но не в това е основният проблем, много по-тежък фал е, че микрофоните са стационарни и се поставят върху масите, така че непрекъснатото тракане на клавиатурите, както и всички други шумове са много по-силни от говора на лектора. Промяната на посоката , в която говори лекторът, всяко движение, всичко афектира. Микрофони, които се поставят на ревера или на главата, ще решат този проблем с минимален разход и усилия и ще подобрят значително учебния процес.

Тук могат да се видят предложения, доставките са в рамките на седмица:

https://www.thomann.de/gb/headset_microphones.html

 

 

Благодаря

0
Предложения и проблеми 03/11/2016 20:15:31
gdurankiev avatar gdurankiev 982 Точки

Здравей, 

Това е нещо, по което работим постоянно и не смятаме да спираме. Относно предложението ти - микрофоните ни се внасят директно от Thomann и са от T-Bone Headset серията. 

0
Stradjazz avatar Stradjazz 30 Точки

Ако Headset микрофони не се слагат на главата, а на масата, резултатите са дори по-плачевни отколкото със стационарни микрофони. Тъй като не присъствам в залата, само мога да гадая, но като професионален музикант, работещ вече много години с микрофони, по звуковите "ефекти" стигам до заключението, че не се използват както трябва. Било то от незнание, било от нежелание. Резултатът за нас е също толкова лош.

0