Loading...
Miroslav_Mitov avatar Miroslav_Mitov 2 Точки

Programming Basics изпитна задача Profit.

Здравейте, имам проблем със задача Profit от (Programming Basics Exam - 28 August 2016).

Ето моя код:

using System;

class Profit
{
    static void Main(string[] args)
    {
        int workDays = int.Parse(Console.ReadLine());
        double dayMoney = double.Parse(Console.ReadLine());
        double bgn = 1.59;
        double dollars = bgn; double.Parse(Console.ReadLine());

double monthMoney = workDays * dayMoney;
        double yearMoney = (monthMoney * 12) + (monthMoney * 2.5);
        double taxes = yearMoney * 0.25;
        double cleanyearMoney = (yearMoney - taxes) * 1.59;

Console.WriteLine("{0:F2}", cleanyearMoney / 365);
    }
}

При първия вход програмата работи коректно и показва правилен изход, но при другите входове ми дава грешен резултат. Естествено погледнах и оригиналния код (правилния който трябва да се въведе). Там забелязах, че след таксите парите за година се разделят на 100, но никъде в условието него пише, а и не намирам логика защо да го разделям на 100. Ако може някой да ми обясни ще съм му благодарен!

Поздрави! :)

Тагове:
0
Programming Basics
kaloyannikov avatar kaloyannikov 531 Точки
Best Answer

Ами ти си hard-коднал стойноста на курса да ти е 1.59 така че е нормално да ти минава само първия тест.

Иначе това делене на 100 което прави автора е просто начина по който изчислява 25  процента.

Ето още 1 решение и ти препоръчвам да ползваш pastebin : http://pastebin.com/SaU0rmPM 

0
Miroslav_Mitov avatar Miroslav_Mitov 2 Точки

Благодаря, сега всичко си има смисъл! Грешката е била постоянно пред очите ми, а аз се чудя къде съм сбъркал. Мерси и за препоръката.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.