Помощ за задача TradeComission
Скоро тази задача е обсъдена тук във форума, разгледах решенията, но ми се искаше да пробвам switch за първи път. И понеже не мога да разбера къде бъркам, моля за помощ. Решението ми: http://pastebin.com/Ev3a5DGe / за първи път ползвам PASTEBIN, дано всичко да е наред/.
Имам два проблема - 1. дефолтът не работи; 2. програмката не взема стойностите на comission, зададени в if-овете при различните случаи. Защо? И не мога да разбера кога да ползвам if и кога else if?
И да колегата е прав трябва градовете във всички case - ове да бъдат с малки букви, защото ти изрично указваш, че програмата ти по-натам ще работи само с малки букви - това прави ToLower() - обръща стринга в малки букви - в Lower Case.
И като си ги написала първата с голяма, а другите с малки - няма да ти се изпилнят case-овете.
Редактирах си горния пост - трябва да бъде -така както съм го редактирал, а в бързината написах sales.
Благодаря Ви, момчета! Вече всичко е наред.
Това "public static int sales { get; set; }" програмката сама ми го добави, понеже в началото на кода вместо "sales" бях декларирала само променлива " s" и после трябваше да променя навсякъде в if-овете името й. Само че беше много писане и маркирах едно "s", после следвах някакви инструкции и ми замени навсякъде името на променливата. И този ред се добави сам най-отдолу, а аз реших, че няма да го пипам, докато не даде грешка в Джъдж :)